Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
prosím o radu. Jedna z otázek ke zkoušce se týká i "konvergence některých posloupnosti důležitých v teorii řad". Bohužel moc nevím, co vše si pod tímto pojmem mám představit.
Prosím, poradili byste mi? Pokud byste měli i tip na literaturu či internetový zdroj, budu za něj velmi ráda. Na internetu jsem toho moc nenašla.
Děkuji!
Neviem čo ste mali odprednášané, ale mohli by to byť postupnosti v tvaroch o akých hovoria kriteriálne vety.Teda
tvary alebo prípadne a podobne proste postupnosti, ktoré môžu rozhodnúť o povahe radu.
Takže tím se pak myslí (limitní) srovnávací kritérium, (limitní) d´Alembertovo kritérium (lim.) Cauchyovo kritérium?
Ještě mi napadlo, že nám ukázali posloupnost typu nebo, ale nikterak velký komentář k nim nebyl. Nebo také aritmetická a geometrická posloupnost?
↑ Johana16: Lepsie ako pokusat sa uhadnut, co tym skusajuci myslel, bude opytat sa ho.