Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím nevím si rady s tímto příkladem konkrétně se směrem vektoru.
Počítal jsem to tak že se vyrusi vsechny naboje az na pravy horni roh a dva prostredni naproti sobe a pak spocital jejich vyslednici ale je to špatně. Mohl by mi někdo prosím poradit ?
https://forum.matweb.cz/upload3/img … tverec.png
Prave ze jsem nwzapomnel na levy spodni roh a po secteni mi to nevychazi. Ma to byt 28 stupnu od osy x. A me to vychazi 35 stupnu po secteni tech ktere se nevyrusi coz je levy dolni roh pravy horni roh a prostredni vlevo a vpravo.
David123xz napsal(a):
Zdravím nevím si rady s tímto příkladem konkrétně se směrem vektoru.
Počítal jsem to tak že se vyrusi vsechny naboje az na pravy horni roh a dva prostredni naproti sobe a pak spocital jejich vyslednici ale je to špatně. Mohl by mi někdo prosím poradit ?
A velikost vyšla správně?
Technická poznámka: K vložení obrázku použij IMG. Před odesláním si můžeš příspěvek zkontrolovat zobrazením náhledu.

↑ David123xz:
Mne veľkosť toho uhla s presnosťou na uhl. sekundy vyšla 28° 24' 44″, čo po zaokrúhlení na celé stupne je v súlade s uvedeným výsledkom.
Ešte jedna vec ma napadla - vzdialenosť nábojov v rohoch (+5Q a -5Q) od stredu štvorca je o niečo väčšia než d. Nemohol by tam byť ten problém?
↑ Ferdish:
Jo to by mohlo být ono večer to přepočítám a uvidím jestli to vyjde dobře díky :)
↑ David123xz:
Na diagonále 5Q je intenzita 
Od nábojů na ose
je
všechno ostatní se vyruší
Celková intenzita 
Pro úhel