Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,nemohu si poradit s tímto příkladem,a proto prosím o radu.Zní: 40 studentů má být rozděleno na 4 stejné početné skupiny.Jaká je pravděpodobnost,že A a B budou ve stejné skupině? Děkuji předem za podnět.
↑ Pomeranc:Díky za info,ale výsledek má být 0,231,ale to mi vůbec nevychází.
Ahoj, stenly, už se to tu řešilo, poslala jsem ti odkazy do soukromé zprávy, abych nenarušila výklad Pomeranče... :)
↑ gadgetka:
No, to tvůj příspěvek nedává moc smysl a popravdě nevím, jak si to mám vyložit …
Pomeranc napsal(a):
Napadá tě už, jak by jsi to sestavil? …
Po tomto příspěvku jsem nechtěla přidávat odkaz, proto jsem ho poslala soukromě stenlymu ... a když jsem zjistila, po jeho dalším příspěvku, že to nečetl, upozornila jsem jej na to ... nebyl v tom žádný zlý úmysl. A pokud jsi to tak vzal, tak se omlouvám ... přes písmenka se těžko pozná, jak kdo co bere... :)
↑ gadgetka: Z pismen sa to naozaj len tazko pozna. Ale vseobecne pravidlo by asi malo byt take, ze ak uz niekto zacal poskytovat rady, nevstupujeme do toho ziadnym sposobom. Vynimky by mohli byt dve - ak je v poskytnutej rade chyba alebo ak sa poskytovatel rady evidentne na dlhsi cas (dni, nie hodiny) odmlcal. Tento pripad je zvlast v letnom obdobi aktualny.