Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 30. 05. 2009 21:35

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Více nových témat + více odkazů

Dobrého večera,

měl bych následující návrhy:

1. U boxu pro odpovědi bych nějak výrazně zdůraznil, že pokud tazatel řeší nějaký odlišný problém, tak aby si založil téma vlastní. + připojit odkaz na vytvoření tématu (např. dle oboru a dát mu na výběr - tedy 3 odkazy). Nelíbí se mi, jak se mixují nesouvisející témata.

2. Více bych odkazoval na mateřský web matweb.cz. Přeci jen je to psané polopatě a to zde mnoho lidí potřebuje. Zdá se mi, že se odkaz objeví jen zřídka a tazatelé o tomto webu příliš neví. (sám jsem na něj odkázal teprve podruhé, nikdy mě to nenapadne)

---

Hezkou sobotu.

#2 30. 05. 2009 23:09

Lukee
Administrátor
Místo: Opava
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

Re: Více nových témat + více odkazů

↑ halogan:
ad 1) A do jakých témat ti lidi píší? Píší hlavně do starých témat (asi na ně přišli z vyhledávače) nebo do nových (narazili na podobný problém ve výpisu nejnovějších témat)? Pokud píší do starých témat, bylo by možné stará témata preventivně zamykat. Takže pokud už do tématu nikdo nic dva týdny (třeba) nenapsal, mohlo by se zamknout. Mohly by se přidat další podmínky, například téma v sekci Ostatní by se nezamykala vůbec, stejně tak by se nemuselo zamykat téma bez odpovědi. Případně pokud ne přímo zamykat, mohli bychom jen skrýt pole pro napsání nové zprávy a uživatel by musel odkliknout upozornění, že si je vědom toho, že chce reagovat do tohoto téma. Příklad je i na webu: http://bordel.webylon.info/djpw/vlakno-stare.html Úplně dole je upozornění, že téma je staré a uživatel musí prokliknout tlačítko, jinak psát nemůže. Zároveň je tam odkaz na založení vlastního topicu.

ad 2) Rozhodně souhlasím! :-)

2+2=4

#3 30. 05. 2009 23:15

halogan
Ondřej

Zamykání jsem již navrhoval a nesetkalo se s kladným přijetím :)

Je pravda, že témata "nestárnou" a vždy je co dodat.

#4 30. 05. 2009 23:23

Lukee
Administrátor
Web

↑ halogan:
Stává se často, že se objeví smysluplná reakce ve starém vlákně v sekcích základní/střední/vysoká škola? Pak by mohlo být řešením jen upozornit na to, že přispívá do starého tématu, viz odkaz.

2+2=4

#5 31. 05. 2009 19:21

kaja(z_hajovny)
Místo: Lážov
Reputace:   12 
Web

↑ halogan:
navrhoval jsem taky jednou klikatko, jestli problem je nebo neni vyresen, jako na abclinuxu.cz

#6 31. 05. 2009 19:23

halogan
Ondřej

↑ kaja(z_hajovny):

Ale aby ho mohli klikat i moderatori, nejen zakladatel.

Bylo by to fajn, protože bych věděl, kde jsem potřeba a kde ne. Občas člověk příjde a je tu 40 nových témat a co pak.

To by bylo možná užitečnější než zamykání.

#7 31. 05. 2009 20:05

Lukee
Administrátor
Web

Klikátko by bylo fajn, ale zároveň by to vážně chtělo i obranu proti tomu, aby lidé zakládali nová témata. Jinak by se mohlo stávat, že někdo označí téma za vyřešené a pak tam někdo napíše další otázku a nikdo se tam nepůjde podívat. Zkusím to nějak vymyslet, ale až za dlouho, musím se učit :-(.

2+2=4

Zápatí