Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Edit: původní zadání a řešení je ze vzorových řešení korespondenčního semináře, ročník 2017/2018
https://sites.google.com/riesky.sk/prac … ie%C5%A1ky
z archivu:
↑ Matematik007: Pretoze tento tvar nam umozni vyuzit rozklad cisla (v tomto pripade ) na sucin prirodzenych cisel.
Inak vzhľadom na tú rovnicu (1) to vyzerá, že ide o pôvodné kompletné zadanie príkladu z tvojej predchádzajúcej témy a preto nerozumiem, prečo si nemohol pokračovať tam a musel si zakladať tému novú.
Ferdish
Ja tu hladám pomoc a nemusíte mi sem písať veci, ktoré mi vôbec nepomáhajú
PS. Tú novú tému som založil preto lebo som nechcel vyvolať zmätok, lebo som tam dal ako by ste tú rovnicu vyriešili a až potom som sem dal ako to bolo riešené a, že tomu nerozumiem
↑ vlado_bb:
Dik, ale odkiaľ tam dokázali, že l=14 a k=10
Lebo si nemyslím , že nato, že to tak je roznásobené v prvej rovnici to má byť roznásobené aj v rovnici 2
↑ Matematik007:
To vyplýva z vlastností polynómov (mnohočlenov). Rovnosti (1) a (2) sú vlastne reálne nenulové polynómy dvoch premenných, R a S.
Pre každé dva reálne nenulové polynómy platí, že ak sa majú rovnať, tak musia mať rovnaký stupeň (tj. hodnotu najvyššej mocniny nad premennou/premennými) a hodnoty koeficientov pri príslušných ekvivalentných členoch (teda členov s rovnakou mocninou jednej premennej alebo súčinom rovnakých mocnín oboch premenných) sa rovnajú.