Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím vás,
začal jsem tvořit komplexnější úlohu, kde je úkolem naprogramovat dopravní uzel(křižtovatku) pomocí PLC a prostřednictvím OPC protokolu propojit zařízení s MATLAB a v tomto prostředí udělat taky simulaci. S PLC programováním nějaké zkušenosti už mám, takže se toho nebojím, nicméně tvorba simulace v MATLABu pro takové zadání je pro mne novinka. Simulace v MATLABu by měla vypadat podobně jako na obrázku s tím, že semafory pro dopravu by byly řízené automaticky a světla by se střídala tak, aby nedocházelo ke kolizi v dopravě. Z MATLABu by pak bylo ještě možné stistknout tlačítka pro chodce, která vyvolají přerušení a odkloní dopravu tak, aby chodec mohl přejít. Po několika vteřinách by se křižovatka vrátila zpět do automatického řízení. Myslím že princip je tedy jasný. Na co bych se však rád zeptal je, v čem byste mi doporučili simulaci v MATLABu dělat? Matlab nabízí opravdu spoustu toolboxů, které jsou speciálně upravené pro konkrétní problémy. Nicméně nic co by se podobalo např. WinCC, které slouží pro simulaci v TIA Portal od Siemensu jsem nenašel. Nebo je možné udělat kompletní simulaci pouze v SIMULINKu?
Pokud se tady najde nějaký odborník na slovo vzatý, budu velice vděčný za Vaše postřehy.