Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 26. 02. 2020 20:16

Petr1111
Zelenáč
Pozice: Student
Reputace:   

Matematické modelování - MFF

Ahoj,
jelikož na MFF je m. modelování nový obor, nepotkal jsem zatím nikoho kdo by jej momentálně studoval (bakalář) a tak se chci zeptaz, jestli s ním máte osobní zkušenost nebo máte někoho v okolí kdo ho studuje a tím pádem máte o něm nějaké info. Zajímá mě hlavně, jak moc a čím se liší např. od obecné fyziky na MFF (jelikož studijní plán mně přijde dost podobný), jak obtížný to je (ve srovnání s ostatními obory) a jakou roli v něm hraje informatika.
předem dík

#2 03. 03. 2020 22:42

auditor
Reputace:   

Re: Matematické modelování - MFF

↑ Petr1111:

Ahoj,
bakalářský obor matematické modelování běží na MFF prvním rokem a podle rozvrhu jej studuje asi 8 lidí. Díval jsem se na studijní plán a nepřipadá mně dost podobný obecné fyzice. Jde o matematický obor. Úvodní matematické předměty má společné s obecnými fyziky. Neobsahuje žádná fyzikální praktika. Požaduje méně programování než na obecné matematice. Pokročilejší matematické předměty má pak společné s obecnou matematikou. Rozsah fyzikálních předmětů je nižší než na obecné fyzice. Podle mně jde o přitažlivý, ale poměrně náročný plán. Akreditace patrně proto počítá pouze s 10 studenty v ročníku.

#3 04. 03. 2020 14:39

Petr1111
Zelenáč
Pozice: Student
Reputace:   

Re: Matematické modelování - MFF

↑ auditor: ok, děkuju

Zápatí