Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobry den, musim se sam zastydet za sebe, jelikoz uz jsme starsi a uplne se mi to vykourilo z hlavy, ale jaka je pravdepodobnost ze mi padne 3 x po sobe na kostce/rng generaotoru stejne cislo - a 3x po sobe ruzne cislo primo priklad
pocet cisel/moznosti: 75
je to spravne ? :)
3x po sobe stejne cislo z moznych 75
1/75 x 1/75 x 1/75 ?
3x ruzne cislo, ale muze byt i stejne cislo z moznych z 75
???
3x uplne ruzne tzn nesmi byt to ktere uz bylo z 75 ?
???
dekuji :)

↑ tps:
Ahoj,
uplne jeste nechapu tve otazky.
Snad jsem pochopil spravne, ze losujes nahodne cislo od 1 do 75 a ze probehnou tri takova losovani.
Pravdepodobnost, ze vylosujes napriklad (13, 13, 13) je
Pravdepodobnost, ze vylosujes tri stejna cisla, ale je ti jedno, jake presne cislo to bude, je (priznive pripady jsou (1,1,1), (2,2,2), (3,3,3),..., (75,75,75), tj. celkem 75 priznivych pripadu).
Pravdepodobnost, ze vylosujes tri navzajem ruzna cisla, je . Pri prvnim losovani muzu vylosovat cokoliv. Pri druhem se chci vyhnout tomu prvne vylosovanemu cislu (74 priznivych moznosti), pri tretim losovani se chci vyhnout tem dvema uz vylosovanym cislum (73 priznivych pripadu).
3x ruzne cislo, ale muze byt i stejne cislo z moznych z 75 ???
Tomu moc nerozumim. Napis priklady priznivych a nepriznivych pripadu.
Stránky: 1