Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
chci se zeptat jestli nevíte o nějaké internetové stránce kde bych se mohla v rychlosti doučit goniometrické funkce mám tu spoustu příkladů ale nevím si s nimi rady.
Něco co je srozumitelného a jednoduchého.
A taktéž by se mi to hodilo i na slovní úlohy.
Díky moc za radu. Wild
Ahojky,
vím že vás pořád hrozně otravuji ale jste zlatíčka a moc mi pomáháte, do přijímaček mi zbývá týden a já prostě nechápu goniometrické fce je to jediné co mi chybí k dopočítání testů. Slibuji že po těch přijímačkách už vás nebudu otravovat. Tak jsem vypsala ty příklady jestli by jste se na to mohli mrknout a napsat postupy. Pro Vás to jsou jistě jednoduché příkládky.
Dopředu hrozně mooooc děkuji.
↑ wild:
a) tady je řešení jednoduché. Hodnota fce sin je v intervalu <-1;1>, tudíž druhá mocnina je číslo vždy menší nebo rovno jak 1. Co to pro nás znamená? Že sin x = 1 nebo sin x = -1
x1= pi/2 + 2k pi
x2= 3/2 pi + 2k pi To jsou hodnoty, kdy je sin^2 rovno 1. Větší být nemůže
Ahojky nějak mi stále nevychází tento příklad: jsme v intervalu (0, pí) , určete počet x pro která platí: 3 sin (x/2) + odmoc. ze 3 sinx =0 pod odmocninou je jen ta trojka,omlouvam se za tento zapis,ale nevim jak to zapsat lepe:-) dekuju