↑ Koheny:
Zdravím,
na nějaké rozšiřování bych se vykašlal. Z původního výrazu v odmocnině vytkni
. Výsledek bude potom už jasný.

↑ david_svec:
Mne sa tento krok nezdá. Ten istý príklad sa už dnes riešil tu. Kolega ↑↑ zdenek1: tam odporúča ten istý krok, avšak pre iný predpis, kedy je výraz
celý pod odmocninou (v dôsledku zle opísaného zadania zadávateľom, na čo sa prišlo až neskôr).
Ak aplikujem tvoju radu na predpis limity od ↑ Koheny:, tak ak niečo nerobím blbo, dôjdem k výrazu "nekonečno krát nula", čím som si v konečnom dôsledku veľmi nepomohol...pôvodný postup od ↑ Koheny: vyzerá byť v tomto prípade absolútne relevantný.
↑ Ferdish:
Pokud
, tak výraz
jde k nule.
Potom:
.

↑ david_svec:
Aha, rozumiem, ty si využil čiastočného dosadenia do zlomku
a nevynímal si
pred celý výraz. Ja som skôr naučený upravovať výraz do takej formy, kde stačí dosadiť naraz. Naviac ma zmiatla utkvelá predstava, že výsledná limita je nenulové číslo, aj keď neviem prečo :-) asi by som si ma dať s mathfórom krátky voraz :-D
↑ Ferdish:
Trochu odpočinku během této "kruté" doby by asi neuškodilo. :-)
Přeji v rámci možností hezké Velikonoce. :-)

↑ Koheny:
Netuším ktorá časť na teba pôsobí zmätočne, no napriek tomu že ja i kolega ↑ david_svec: sme použili odlišný postup riešenia, dospeli sme k rovnakému výsledku - limita sa rovná nule.
↑ Ferdish:
No mi právě mně vyšel výsledek
, takže ted přemyšlím, kde jsem udělal chybu, když jsi muj přístup posvětil.

↑ Koheny:
Tak ono tých chýb sa nahromadilo už počas upravovania. Hoci doma na papieri si to možno mal dobre, do LaTeXu si to neprepísal správne (porovnaj moje úpravy vo ↑ Ferdish: a v tvojom prvom príspevku).
Ale, pokiaľ to nateraz necháme stranou a prejdeme na vyjadrenie
dokážeš to dokončiť?
↑ Ferdish:
Pakliže
tak za
dosadím nulu. Tudíž výsledek bude nula? Je tahle úvaha správně?

↑ Koheny:
Žeby preto, že
je v menovateli a čím väčšie číslo sa zaň dosadí, tým viac sa hodnota celého zlomku blíži nule?
Ťukni si do kalkulačky postupne 3/10, 3/100, 3/1000, 3/1000000, 3/10000000000 (kým ti displej dovolí) a uvidíš to aj sám.
↑ Ferdish:
Jo takhle. Ta výsledná hodnota dělením se neustále zmenšuje. Ale pořád nevím, co mám teda dosadit za
, resp. jak vypočítám 
↑ Ferdish:
Jasně, to mi dává smysl.
Hodnota toho zlomku bude vždycky nulová, protože at tám za
třeba
tak výsledek bude 
Ted mi není jasné, jak tuhle skutečnost formálně zapsat, abych mohl dokončit