Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
1. Pomocí substituce určete řešení rovnice
s neznámou x nálež R
takže sem dal že t= sinx
pak mi vyšly dva výsledky 4 a -1 a to mám zpátky dosadit že 4 = sin x a - 1 sinx??to pak by znameno že pro -1 je x 3/2 pi ale pro tu 4ku nevim
2. pokud řešim
a ta pravá strana je celá na (x-1)
tak se to přepíše podle exponenciální rovnice na 1+x=(x-1)/2 nebo ta levá strana je bez jedničky
3. Určete hodnotu parametru q nálež R tak, aby přímka daná rovnící y=2x+q měla s parabolou danou rovnicí x^2-y=1..tak sem tu první rovnici dosadil to dý paraboly
pak jsem přes diskriminant spočítal že
a z toho vyšlo že q se rovná 2 je to tak?
děkuji moc za rady

1. Sinus má obor hodnot <-1; 1>, tj. čtyřku z něj nevykouzlíš. (vše jen v R!). A nezapomeň na periodu u těch 3/2 pí.
2. Pravá strana je bez x, máme tam jen odmocninu, takže
.
3. Měla co? Jsi nějak nedopsal zadání? Jeden společný bod?
↑ halogan:
k tý trojce sem to zapomněl dopast je to tak jak řikáš

↑ dede73:
Kontrola té trojky může být tak, že za q si tu hodnotu dosadíš a musí ti vyjít kvadratický dvojčlen zapsatelný jako
. Což se zde nestalo.
Rozumíme?
ještě bych tu měl jeden.
Říční loď má k dispozici pět signálních vlajek různé barvy. Určete počet n všech různých způsobů, kterými může být vyvěšena zpráva, která je tvořena právě třemi vlajkami různé barvy v různém pořadí.
Nejsou to kombinace?
Stránky: 1