Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ veruna.pi:a byl by jsi tak hodnej a poradil mi jak vypocitam ten polomer koule,kdyz znam obsah.diky.verca

↑ veruna.pi:
Převeď si poloměr na jednu stranu, abys jej mohla vypočítat.
↑ halogan:tak ted uz se ti budu zdat jako uplny neznalec,ale ono tomu opravdu tak je.matematika je ma slaba,respektive uplne neznama stranka.doufam,ze te to neodradi,ach jo,uz je mi to trapny.Jak bude tady ten vzorec??r=4pi a vydelim tim objemem,to asi tezko,ze??verca
↑ veruna.pi:tak to císlo vynasobim trikrat,ja fakt nevim,tak to se mnou vypada fakt blede.verca

↑ veruna.pi:
Ty ale to číslo neznáš.
Máš třeba:
Tohle před tebe někdo položí na stůl. Jak získáš r?

Ano, vypočítáš třetí odmocninu z 1000. V tomto případě tedy 10.
↑ Zdeněk Haták:tohle bych pochopila,jsi hodnej,ze mi takhle pomahas,ale ja vubec nevimjak z toho vysledneho vzorce muzu pocitat to V

↑ veruna.pi:
To V máš dané. To je ten objem.

↑ veruna.pi:
Musíš si uvědomit, co vlastně počítáš. Musíš něco o té kouli znát, abys mohla počítat její poloměr. Musí ti být něco určeno.

Tak znovu. Potřebuješ obsah, když znáš objem. 
Pí je konstanta, s tou nic neuděláš. Jediné, co je v obou vzorečcích stejné je "r". To musíš vypočítat, aby ses dostala k obsahu S.
Použij to, co napsal halogan.
Pak dosadíš do vzorečku na S.

↑ Zdeněk Haták:
Mně vychází r^3 = 824 a nějaké drobné, tj. stejně jako říká ↑ veruna.pi:.
Zkus to tedy, Veru, dopočítat.

halogan napsal(a):
↑ Zdeněk Haták:
Mně vychází r^3 = 824 a nějaké drobné, tj. stejně jako říká ↑ veruna.pi:.
Zkus to tedy, Veru, dopočítat.
Jo, koukám na to :o). Smazal jsem ty moje nesmysly, aby ji nemátly. Někde jsem udělal chybu.
↑ Zdeněk Haták:metam ted mate to er na druhou,protoze to urcite pocitam spatne,to by S BYLO 8527938,56,PROMINTE,ALE NEVIM JESTLI TO NA DRUHOU TO NEJAK MENI
↑ veruna.pi:
a znáš obsah nebo objem, protože v úvodním dotazu jsi napsala, že znáš obsah, ale jako jednotku jsi uvedla metry krychlové :)
↑ Zdeněk Haták[/[re]p60740:mohl by jsi mi to zitra poradne vysvetlit,mam v tom gulas a potrebovala bych to poradne protrenovat.Ve stredu delam zkousku a je mi hrozne,musim si jit lehnout jsem uz unavena.Jestli ne tak to pochopim.Dekuji jinak za dnesni cas.Verca
↑ veruna.pi: tu to máš celé lopatisticky vysvetlené, ak tomuto nepochopíš tak už neviem :)