Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Ferdish:
Dobre, takze mam este vypocitat vzdialenost T od bodu C, ale ta vzdialenost bude taka rovnaka ked bod C ma suradnice [0;0], ci sa mylim?

↑ Tamik6:
Vyjadruješ sa trochu neohrabane..zrejme si mala na mysli to, že súradnice vektora
sú rovnaké ako súradnice bodu
, keďže bod
je umiestnený v počiatku sústavy a má súradnice
, mám pravdu?
↑ Ferdish:
Ano, presne tak, nie je to pravda? teda neznamena to v podstate ze ten priklad je hotovy ked to tak napisem?
↑ Ferdish:
No ked to takto citam tak asi nie :D
Velkost vektoru vypocitam podla tohto?:
↑ Ferdish:
Dobre diky..
Musim sa to pytat lebo nam pocas koronovej krizy nikto neposlal ziadny studijny material ale iba pisomku..
Omluvam sa Vam ked su to blbe otazky.
teda CT ma velkost priblizne 0.7335m, podla mojich vypoctov.

↑ Tamik6:
Vysoká škola je z veľkej časti i o samoštúdiu. Samotné prednášky môžu dať veľa, ale niekedy ani poznámky z nich nemusia stačiť.
Navyše sú aj takí študenti, ktorí sa rozhodnú prednášky nenavštevovať (pokiaľ nie sú povinné alebo účasť na nich sa nezapočítava do hodnotenia).
Je to ich rozhodnutie, avšak ak chcú na konci kurz úspešne zavŕšiť vykonaním skúšky, teóriu si tak či tak musia odniekiaľ naštudovať.
Na začiatku semestra vám bola určite v rámci jednotlivých kurzov bola doporučená určitá študijná literatúra - učebnice, skriptá a podobne.
Dosť veľa alternatívnych zdrojov ponúka aj internet - stačí si sadnúť na zadok a hľadať a zabudnúť na to, že počítač je na hry, pozeranie filmov/seriálov, sociálne siete alebo bezduché surfovanie.
Navyše znalosti vektorového počtu použité v tomto príklade sa bežne učia už na strednej škole. Na druhú stranu beriem do úvahy že nemám šajnu, akú školu si ukončila, ani z akých predmetov si maturovala.
No rozhodla si sa študovať prírodovedne zameraný odbor (hoci neviem aký), ktorý určitú úroveň matematických znalostí zrejme vyžaduje - teda predpokladám, že nie si matematikou úplne nepolíbená. Mám pravdu?
↑ Ferdish:
No problem nemam so ziadnym inym predmetom dokonca ani s matematikou kolko mam problem s fyzikou, a ano mozno sa to az tak moc nelisi ale neviem cim to je ze sa mi v tom nedari.
Na hodiny a prednasky chodievam riadne a nad tymi prikladmi som sedela fakt dlho a odkukala som mnoho videi na temu. Vzdy som mala vyborne znamky, prospech s vyznamenanim a vzdy som ja pomahala inym, lenze sa mi v prvaku na vysokej nedari vo fyziky a trochu z matematiky.
Idem to teraz posielať, ďakujem za všetko, ste všetci super.