Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Z matematiky jsem nematuroval.
Jinak, souhlasím s tím, že matematika je exaktní popis světa okolo nás, a má svůj význam.
Když ale člověk má 1000 jiných starostí, a k tomu dalších x blbostí k přípravě před maturou, a k tomu protivnou učitelku, co neumí matiku naučit, takže se veškeré vzdělávání smrkne na drcení se před každou písemkou, nelze se divit.
Nechci tu ze sebe dělat oběť systému, ale když ti teče do lodi, tak co? Ucpeš 8 děr, nebo jednu, na jejíž ucpání bys musel vynaložit tolik energie, že by ti nezbyla na těch zbylých osm?
↑ Vladimir9O:
A z ktorých predmetov teda?
Inak, človek nemusí mať maturitu z matematiky, aby zvládol jednoduché výpočty z hlavy a bez kalkulačky (viď napr. zistenie jednotkovej ceny tovaru a pod). Tu sa však bavíme o úrovni, ktorá by dnes nestačila ani na prijímačky na SŠ...prijímací test na mašinfíru je v tomto niekde úplne inde.
Je těžší nebo lehčí?
prijímací test na mašinfíru je v tomto niekde úplne inde.
↑ Vladimir9O:
Čo si myslíš ty?
Ale tohleto celkově pozouji u matematicky vysoce vzdělaných lidí, že považují ne/schopnost matematické činnosti za projev ne/inteligence.
Je to asi stejné, jako učit čecha arabské písmo, a považovat za projev hlouposti, že neví, kdy a za jakých podmínek použít jakou verzi znaku (arabské písmo nedělí znaky na velké či malé, ale dělí je na znaky na začátku slov, ve slově a na konci slova.
Vladimir9O napsal(a):
... počty tohoto typu.
Byť jsou to infantilní, a v životě neužitzečné věci.
Pouzivas mobilny telefon? Mal by si prestat, nakolko je zalozeny na infantilnych a v zivote neuzitocnych veciach.
Angličtina/ čeština/ a odborné předměty.
A "Ani netušíš, ako si teraz hlboko urazil všetkých, pre ktorých sú tieto podľa teba "infantilné, neužitočné veci" denným chlebom..."
Každý má svoje. Taky, když mi někdo řekne, že filmy Tarantina jsou zbytečná kupa násilí, beru to jako názor dané osoby, ne jako útok na moji osobu.
Neber si vše tak osobně.
↑ Vladimir9O:
Porovnávaš hrušky s jablkami. To či sa mi páčia či nepáčia isté filmy, pesničky, umelecké diela a pod. je vecou osobného vkusu, nálady alebo životného štýlu.
Tu sú predmetom tvoje schopnosti zvládať základné matematické úkony, ktoré sú považované za súčasť gramotnosti. Neber si to však osobne.
Já si to neberu osobně, jen, jak říkám, jsem tyto věci pouštěl jedním uchem dovnitř, druhým ven.
Je to asi stejné, jako s vrtačkou - když ji dlouho nepoužíváš, zapadne prachem.
↑ Vladimir9O:
Dobrý den,
prošel jsem většinu Vašich dotazů. Vyrozuměl jsem, že se už druhý měsíc snažíte zopakovat si vybrané učivo z fyziky a matematiky za účelem přípravy na výběrové řízení na strojvůdce. Při tom se ukazuje, že je to pro Vás spíše nová látka, protože jste ve škole neměl příležitost jí porozumět. Doporučil bych najít si někoho na doučování, kdo by Vám vysvětlil vše potřebné.