Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý deň, pomôžete mi prosím s výpočtom tohoto príkladu. Ďakujem veľmi pekne.
Chcela som vložiť výpočty ,ale dočassne sa vraj nedajú.
Príklad
Kyselina sírová (H2SO4) reaguje s meďou (Cu) za vzniku síranu meďnatého (CuSO4), oxidu siričitého (SO2) a vody.
V určitom experimente uskutočňovanom za normálnych podmienok reaguje vzorka medi s 40% čistotou 90 g so 143 g kyseliny sírovej.
Napíšte a upravte chemickú rovnicu a s vedomím, že výťažok reakcie je 70%, vypočítajte objem oxidu siričitého, ktorý sa vyprodukuje, a hmotnosť vody.
H2SO4 + Cu → CuO + SO2 + H2O
https://ibb.co/ZdSygrr
↑ Martina Solarova:
No ale čo potrebuješ, s čím máš problém?
Prečo by niekto mal niečo počítať?
Dávaš tu akýsi príkaz - ale fórum nie je o tom...

Ja som poprosila o vypočet príkladu. Žiaden príkaz. Mám to aj ja vypočítane,len neviem či správne . Naozaj potrebujem pomocť

↑ Martina Solarova:
Tak ale my tu príklady na požiadanie nikomu nepočítame. Môžeme ti skontrolovať tvoj postup výpočtu aj výsledok, ktorý si vďaka nemu získala - ale musíš nám ich ukázať.

píše mi že obrázok sa dočasne nedá nahrať

↑ Martina Solarova:
Pardon - zabudol som sa zmieniť, že tu s nahrávaním obrázkov v súčasnosti máme technické problémy. Je to v štádiu riešenia. O tom si ale ako nová užívateľka nemohla vedieť.
Keď tak na nahratie obrázku použi externý image hosting. Ak žiaden nepoznáš tak z hlavy ma napadajú napr. gifyu.com, imgbb.com alebo imagebam.com