Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, začínáme na VŠ v geometrickém předmětu pracovat s GeoGebrou a jelikož se tím prokousáváme sami, potřebovala bych poradit.
Příklad:
Pomocí nástroje množina bodů sestrojte množinu všech bodů stejně vzdálených od dvou pevných bodů A, B.
Nápověda: K vytvoření množiny bodů potřebujeme sestrojit bod závislý na jiných pohyblivých objektech (např. bodu na množině, ale i posuvníku apod.).
Samozřejmě vím, jak sestrojit množinu bodů stejně vzdálených od dvou bodů, ale přes nástroj množina bodů si s tím moc nevím rady. Koukala jsem na nápovědy k tomuto nástroji, ale stejně nechápu, jak mám v tomto případě postupovat.
Druhým příkladem je: Jsou dány body A a B tak, že |AB|=3cm. Sestrojte množinu vrcholů C všech trojúhelníků ABC s daným obvodem 10cm.
Nápověda: Potřebujeme-li do příkazu zadat číslo, je možné jej zapsat i jako algebraický výraz s objekty, které vyjadřují čísla.
Myslím si, že bude s prvním úkolem souviset a budu také používat nástroj množina bodů? Proto jsem opět nahraná.
Děkuji za jakékoliv postřehy a rady.