Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý deň,
v materiáloch som našiel podobnosť ako verbálny test. Na internete som našiel podobnosť objektov ako zväčšenie alebo zmenšenie objektu. Mám problém v tom, že to nie je verbálny test. Pomôžete mi vyjadriť podobnosť tak, aby to bol verbálny (ústny, slovný) test.
Ďakujem za odpoveď a ochotu.
↑ vlado_bb:
Dobrý deň,
asi som sa zle vyjadril. Jedná sa o test IQ. Ten sa rozdeľuje na performačnú časť a na verbálnu časť.
Medzi verbálnu časť patrí: vedomosti, podobnosti, aritmetika, slovník, porozumenie a opakovanie čísel.
Pod pojmom verbálna sa myslí, že akcia a reakcia sú len ústne, zatiaľ čo performačná časť vyžaduje kreslenie, skladanie kociek, skladačiek (lego), prechod cez nakreslené bludisko atď.
↑ vlado_bb:
Dobrý deň,
len som sa chcel opýtať, či som uviedol správne tú podobnosť verbálnou formou:
Štvorec, obdĺžnik a kruh. Ktoré sú si viac podobné?
Alebo som úplne mimo?
↑ fmfiain:Ak nemame nijako definovanu mieru podobnosti, je to vec nazoru. Niekomu sa mozu viac podobne zdat stvorec a obdlznik, niekomu stvorec a kruh.
IQ test - test schopnisti předstírat, že nelogické věci jsou logické.
↑ vlado_bb:↑ check_drummer:
Dobrý deň,
ak by ste dostali na úlohu vytvoriť IQ test na tému podobnosť objektov,
čo by ste tam napísali?
Stačí ak mi napíšete každý po jednom príklade.
Dobrý deň,
našiel som literatúru wisc (IQ test pre deti, to čo teraz skúmam) a tam je táto definícia:
Verbálne subtesty: Podobnosti
- Súbor verbálne predkladaných dvojíc slov, úlohou je vyhľadať a vysvetliť podobnosti medzi vecami a pojmami.
- Vzťah k schopnosti základnej abstrakcie a pružnosti myslenia.
Je to tu:
https://ulozto.cz/file/Qj1LA1iPK/psdg-d … bility-pdf
Pod pojmom: Verbálne subtesty: Podobnosti
Ďakujem za ochotu, prípadne za ďalšiu odozvu.
Absolútne sa v tom neorientujem, ale nemal by dobrý IQ test okrem samotných odpovedí na otázky v ňom položené brať do úvahy aj argumenty, ktoré skúšaného viedli ku príslušnej odpovedi?
jarrro napsal(a):
nemal by dobrý IQ test
Dobrý deň,
IQ nie je iba všeobecné ale aj špecializované (ktoré sa rozvíja hlavne po ukončení 20 roku života).
Ide o to, že vysoké IQ môžeš mať aj v nejakej úzkej špecializácii podľa CV, čiže štúdiu na VŠ alebo v špecializovanej práci, ktorú si absolvoval v minulosti alebo práve teraz.
Stránky: 1