Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
s kamarádem nás napadlo, že bychom udělali sázkovou kancelář na našem herním serveru samozřejmě s herní měnou.
Ani jeden z nás si nevíme rady s výpočtem. Potřebovali bychom poradit s výpočtem sázkového kurzu, který by se počítal podle počtu vsazené herní měny i s podílem 5%, které by jsme si brali z každé sázky.
Např. Hráč č.1 vsadí 600 mincí na tým č.1 a hráč č.2 vsadí 300 mincí na tým č.2
jaký bude konečný výsledek kurzu na tyto dva týmy s tím, že u každé sázky bude podíl 5%.
Já vím, nejspíš to je jednoduchý výpočet, ale moc jsem se do toho zamotal a nevím jak na to :D
Pokud mi něco vypadlo, tak mi dejte vědět. Díky
↑ Wain:
Ahoj. Dohromady vsadili 900 minci. 5% = 45 minci je pro sazkovku (pro vas), takze chcete vitezi vyplatit 855 minci. To znamena, ze pro toho, kdo vsadil 600 musite vypsat kurz 855/600 = 1,425 a pro toho, kdo vsadil 300 vypiste kurz 855/300 = 2,85. At zapas dopadne jakkoli, vy ziskate 45 minci. Pokud si nekdo nasledne prisadi na nejaky z tymu, vzdy berte celkovou sumu vsazenou na jeden tym, celkovou sumu vsazenou na druhej tym a udelejte stejny postup jako vyse zmineny (samozrejme pak musite zpetne zmenit kurzy tem, co uz si vsadili, jinak je postup o trochu komplikovanejsi.)
↑ laszky:
Ahoj, akorát měnit kurzy zpětně asi nepůjde, tipnu si - pokud hráč sází s daným kurzem, tak mu asi nejde ten kurs dodatečně měnit, to by se úplně ztratila podstata sázení.