Stránky: 1

rovnice má dvě strany něco rovná se něčemu, to u tebe neplatí, takže to není rovnice

Ahoj,
zadani bylo vypoctete tento integral (ne rovnici), nepochopil jsem tvoje reseni "gladiatore01", mam dojem, že jsi vypsal definicní obory absolutních hodnot, ale dany integral nevyresil.........................potreboval bych to rozepsat vice ukazkove.
Dekuji ti moc.

já jsem nikdy nic takového nepočítala, ale podle toho výstupu maple (můj první příspěvek) si
musíš určit intervaly a to co ti vyjde v daných intervalech dosadíš zpátky do integrálu a vyjdou ti dvě varianty řešení.
1. pro x<=0 a x<=-2/5
...
Důležité je rozdělit úlohu podle intervalů na číselné ose tak, aby byla odstraněna abs. hodnota, obdobně jako když řešíme rovnici s abs. hodnotou.
Označme
. Body, v nichž funkce f "mění svůj charakter" (její graf tam má "zlom") jsou -2/5 , 0.
Na intervalu (-oo, -2/5) je
, k tomu PF
,
na intervalu <-2/5, 0) je
, k tomu PF
,
na intervalu <0, +oo) je
, k tomu PF
,
kde A, B, C jsou integrační konstanty na jednotlivých dílčích intervalech. Volíme je tak, aby celková P.F. byla spojitá ve styčných bodech těchto intervalů.
Vezmeme-li za základ např. konstantu A, z podmínky na spojitost v bodě -2/5 odvodíme hodnotu B v závislosti na A, podobně v bodě 0.
Stránky: 1