Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Minule prebehla správa o udržaní plazmy v tkamaku Jet za 5s 59MJ energie. Už som myslel, že projekt Iter je odstavený a zrazu sa ukazuje, že niečo z toho predsa bude. Chcem sa opýtať ako sa zapáli plazma po určitých pulzoch, pri iteri to má byť nejakých 6min a ako sa bude doplňať palivo a ako sa bude odvádzať vyprodukované hélium. Ďakujem za odpoveď
Niečo som si našiel webe. Na pomocný ohrev sa používa zariadenie kde získaváme rýchle atómy vodíka ktoré sa dostanú cez magnetické pole do plazmy pretože nemajú elektrický náboj. úrýchľovač vytvára zväzky protónov ktoré strieľajú do neutralizátora, tam sa nejakým spôsobom na nich naviažu elektróny a vznikajú atómy vodíka ktoré majú vysokú rýchlosť. zaujímalo by ma akým spôsobom sa neutralyzujú protóny na atómy vodíka, mám určitý typ ale chcem si ho overiť. Ďakujem za odpoveď