Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den! Potřebovala bych pomoct s těmito příklady, vůbec netuším co s tím :(
Vlnová délka červeného světla /He-Ne/ laseru ve vakuu činí 633,8 nm. Určete vlnovou délku takového světla v H₂0, je li index lomu H₂0 1,33.
Vlnová délka červeného světla /He-Ne/ laseru ve vakuu činí 0,634 μm. Určete vlnovou délku takového světla v H₂0, je li index lomu H₂0 1,3.
Děkuji
↑ Adéla00008:
Tu je sekcia matematiky, vo fyzike by ti možno niekto odpovedal skôr.
Tiež je lepšie do jedného postu dávať len jednu úlohu (viď pravidlá), odpovede sa môžu domiešať...
A tu sa očakáva, že uvedieš konkrétne, s čím máš problém pri riešení.
K téme: V škole ste si nič nehovorili?
Učebnica, youtube...
misaH napsal(a):
↑ Adéla00008:
Tiež je lepšie do jedného postu dávať len jednu úlohu (viď pravidlá), odpovede sa môžu domiešať...
Ale ty dvě úlohy se liší opravdu jen malinko...
↑ MichalAld:
Pravdu máš - je to takmer tá istá úloha, zaregistrovala som pôvodne dve úlohy na rovnakú tému, až neskôr som prešla text podrobnejšie a všimla si takmer rovnaké čísla, aj mi napadlo, že možno ide o porovnanie výsledkov... :-) Ale už som dala komentár aký som dala, zopár ľudí medzitým k veci reagovalo a tak to už bolo myslím jedno.