Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Určete hustotu pravděpodobnosti, střední hodnoty, kovariační a korelační matici náhodního vektoru definovaného distribuční funkcí F(x,y)=sinx*siny pro 
Hustotu pravděpodobnosti mám, to se pouze zintegruje distribuční funkce tzn. že to bude f(x,y)=cosx*cosy
No a dál se to podle mě řeší tak, že střední hodnoty vypočítám až po té co spočtu marginální hustoty pravděpodobnosti. Ale ta distribuční funkce mi nevychází. Prosím tedy o postup výpočtu středních hodnot, zbytek už snad zvládnu.
↑ hanos:↑ hanos:
buď budeš potřebovat parciální derivace F(x, y) a nalézt f_x(x) pak integruješ součin x*f_x(x) nebo dvojný integral.
stejně pro E(Y)
nas bude zajimat pouze integral na zadaných intervalech, jelikož na intervalech -oo, 0 a pi/2, +oo budou 0.
OK?
EDIT: já se omlouvám, ale teď tady nějakou dobu nebudu, tak snad někdo z kolegů se zapojí, děkuji a zdravím :-)