Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 14. 07. 2023 09:43

P@trik
Zelenáč
Pozice: Uchazec
Reputace:   

Vyrokova Logika

Zdravím Vás.  Rad bych Vas požádal o radu ohledně logiky. Myslím, že to spada do rubriky střední škola a je to součástí učiva Výrokovou logika. V matematicko-fyzikálních tabulkách je na to myslím nějaka tabulka, ale nemůžu to pochopit. Slovní úloha je dána. Má atributy: Uchazeč o studium byl v dobe od 7.června do 18. června v pracovni neschopnosti. Dne 19. června podepsal prohlášení o zdravotni způsobilosti, které je zároveň součástí prezenční listiny. RozhodnutIvo pracovní neschopnosti bylo vydáno 19. června, v den, kdy se konaly přijímací zkoušky na Univerzitu, navíc tento termín je náhradním terminem přijímacího řízení. Běžný termín byl 7. června, ale na ten se uchazeč nedostavil kvůli pracovní neschopnosti. Uchazeč chce podat odvolání, kvůli neuspesnemu přijímacímu řízení. Česka správa sociálního zabezpečení ukončila rovněž 19. června. Je mozne byt v odvolání úspěšný, za doložení těchto skutečností? Popřípadě jaké atributy bych musel navíc doplnit, abych byl úspěšný? Omlouvám se, že Vás obtezuji s tímto v uvozovkách "příkladem", ale doufám, že by mi matematicti experti mohly pomoci s resenim tohoto příkladu, i když je to v kompetenci práva a to je rovněž za mereno na Výrokovou logiku, ale vy matematici jste, myslím si, na vyšší úrovni než pravnici. Je nějaka šance byt úspěšný s těmito atributy, nebo za přidání dodatečnych atributů, v odvolacím řízení?

#2 14. 07. 2023 15:12

check_drummer
Reputace:   106 

Re: Vyrokova Logika

↑ P@trik:
Zdravím, abychom mohli stanovit, zda může být odvolání úsěšné, je potřeba napsat sem pravidla týkající se odvolenání. Tj. uvést, v jakých případech může být odvolání úspěšné. A pokud odvolání závisí na "libovůli" nějaké instituce, tak nelze odvodit, zda bude úspěšné. Je možné jen spekulovat.

A jak jsi dopadl na přijímačkách toho 19.6.?

"Máte úhel beta." "No to nemám."

#3 14. 07. 2023 15:12

check_drummer

.... ale každopádně to není o logice, ale spíš o právu...

#4 15. 07. 2023 23:48

P@trik
Zelenáč
Reputace:   

check_drummer napsal(a):

↑ P@trik:
Zdravím, abychom mohli stanovit, zda může být odvolání úsěšné, je potřeba napsat sem pravidla týkající se odvolenání. Tj. uvést, v jakých případech může být odvolání úspěšné. A pokud odvolání závisí na "libovůli" nějaké instituce, tak nelze odvodit, zda bude úspěšné. Je možné jen spekulovat.

A jak jsi dopadl na přijímačkách toho 19.6.?

Zdravím, 19.6 jsem dělal přijímací řízení,  a byl jsem neúspěšný. Vypsal jsem si 2 knihy, ale v době pracovní neschopnosti od 7.6 do 18. června jsem se neučil a získal jsem jen 51 bodů a na 22. miste jsem byl. Braly celkem 15 lidi  Zítra se pokusím napsat nejaké formule a stanoviska, podle čeho se určuje, jestli bude odvolání vyhověno, či nikoliv. Jsou to 2 rady Univerzity Karlovy. Problém je, že při odvolání se vychází jen z těchto 2 radu a nevím, zdali je nutné použít i školské právo, kdyby se tam našla nějaka vsuvka. Dostal jsem nabídku i od právníků, ale nevím, zdali je to chození kolem horké kaše a odvolání bude úspěšné či neuspesne. Zítra napíšu více informací. Pisu z mobilu a mam slabou baterií. Myslíte,že je nějaka šance na odvolání, s atributy, které jsem vypsál, nebo je nutné si obstarat další relevantní atribut, třeba, kdyby mi paní doktorka napsala na 19. 6 omluvenku, že jsem v době od 7.6 do 18.6 nemohl pracovat, byl v pracovni neschopnosti a tudíž následující den jsem hned ráno nemohl byt úspěšný při přijímacím řízení. Problém je, že jsem podepsal listinu prezenční, včetně prohlášení o zdravotní způsobilosti, tak nevím, zdali jsem si tím zatloukl posledni hřebík do rakve, či nikoliv. Zítra napíšu další atributy, podle kterých se odvolání řidi. Nevím, zdali by to šlo vyřešit Výrokovou logikou, je to Filozofická fakulta...

#5 15. 07. 2023 23:50

P@trik
Zelenáč
Reputace:   

check_drummer napsal(a):

.... ale každopádně to není o logice, ale spíš o právu...

ano, je to o právu, ale odvolání by šlo vyřesít i matematickou cestou, při stanovení vhodných atributů a porovnání jich, nebo jejích přidání, je to na filozofickou fakultu

#6 16. 07. 2023 10:20

check_drummer

Já tu nevidím možnost jak použít matematickou logiku.

Zápatí