Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Napište obecnou rovnici přímky a, která prochází bodem A[5;[mathjax]\sqrt{3}[/mathjax]] a má od přímky p: x-[mathjax]\sqrt{3}[/mathjax]y -1 = 0 odchylku [mathjax]\alpha [/mathjax]=60[mathjax]^\circ [/mathjax] Peosím jaký má být výsledek?
Ahoj, nejsem si jist, zda je tím přímka a jednoznačně určena - danou odchylku procházející daným bodem mají podle mě dvě přímky.
↑ check_drummer: ano je možné, že tato úloha má řešení, co Vám vyšlo prosím?
↑ Liska12:
A co vyšlo Vám :) ?
Jaké Vám vyšly vektory, které mají odchylku 60 stupňů od normálového vektoru přímky?
↑ Pomeranc: x +- [mathjax]\sqrt{9}[/mathjax] -2 = 0 ale spravne to není nějak jsem se v mých výpočtech ztratila
↑ Liska12:
Tak sem vložte své nafocené výpočty a podívám se na to :) .

↑ Liska12:
Nevidím tady žádné konkrétní řešení.
Osobně bych začal vzorcem pro odchylku přímek ze znalosti směrnic. A až bych znal směrnici, tak bych ji nechal procházet zadaným bodem.
Ale způsobů je zřejmě více.

↑ Liska12:
Také si myslím, že úloha má 2 řešení (náčrtek).
Vektor (1;-odm(3)) je normálový vektor, směrový vektor je tudíž (odm(3);1)
Směrový vektor hledané přímky musí svírat se směrovým vektorem 60°.
Pro cosinus úhlu vektorů platí: cos fí = skalární součin/součin velikostí

Zdravím moc bych prosím, jestli mi někdo neumí pomoct s tímto úkolem jsem ztracen…
1,zajistete si soubor 30 dat
2,data rozdelte do intervalu, urcete četnost, kumulovanou četnost,relativní četnost, kumulovanou relativní četnost
3,pomocí exelu vytvorte grafy, histogram, polygon a součtovou čáru komulovamé relativní četnosti.
↑ koloudek267:
Založ si vlastnú tému, tu si to nikto nevšimne.
A konkrétne napíš, s čím máš problém. Nemáš literatúru? Vzorové úlohy?