Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ fingerol:
Ahoj, co ti není jasné? Body a), b) nebo spočítat přesnou hodnotu?
↑ check_drummer: ten integral bych spočítal =1, tu lichoběžníkovou metodu mi vyšlo 0.785 , kde jsem si zvolil n=1 ale čím dám větší n tím jsem mimo výsledek. výsledek má u a) byt 0.79 což mi vyšlo jen pro n=1 což jsem chápal to n jako počet kroku. Nechápu tedy pode čeho si volím počet n. no a u b) tam nevím vubec nic...
↑ fingerol:
Ahoj,
když si to spočítal pomocí lichoběžníkové metody, proč by měl být problém dosadit do "vzorečku" pro Simpsonovu metodu (Odkaz?
Bylo by dobré uvést celé zadání úlohy neboť pro různá n se výsledek bude lišit, jednotlivé uzly mohou být umístěny rovnoměrně i nerovnoměrně apod. Jestliže je to celé zadání,
tak bych předpokládala, že tím jednoduchý myslí, že nebudeš přidávat uzly navíc a vzoreček použiješ rovnou na celý interval (a,b) = (0,pi/2).
↑ fingerol:
Jednoduchá lichoběžníková znamená jeden lichoběžník, jednoduchá Simpsonova jeden oblouk paraboly.
↑ Eratosthenes: Co je teda tvůj dotaz? Přesný integrál spočítat umíš. Víš, že to "jednoduchá" znamená, že je jeden lichoběžník a jedna parabola. Ten lichoběžník jsi spočítal a pro tu Simpsonovu metodu ti dal návod pan Pomeranč. Kde je teda problém?
↑ Chobot:
No, já žádný problém ani dotaz nemám. Problém má ↑ fingerol:.
↑ Eratosthenes: :-D Pardon. Přehlédl jsem se a myslel, že to upřesnění o tom, co to znamená "jednoduchá" metoda podal autor tohoto vlákna, proto mi to nešlo do hlavy.
Stránky: 1