Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosim. Určuji přímky rovinu? Přímka 1 x= 1-t y=-1+7t z= 2-3t přímka 2 x=2+s y = -3-s z=-4 ?? ani všiml jsem si že jsou mimoběžky každopádně mohu říct že určuji rovinu pokud by byli dvě a udelal bych kolmé průměry normálový vektor by byl vektorový součin?
↑ navic:
Nejdřív si musíš definovat co znamená, že "dvě přímky určují rovinu". Porotože samozřejmě můžeme stanovit libovolná pravidla jak ze dvou přímek rovinu vyrobit....
↑ check_drummer:To je pravda, zadání bylo tohle upřímně jsem z toho nevěděl co udělat :( udelal jsem dvě roviny s normalobym vektorem který je (-3,-3,-6) a poté jsem dosadil bod z 1, přímky a 2, bod z přímky druhé
↑ navic:
Rovinu nemusíš dělat. Jde o to, zda tam je, anebo není. Máš tři přímky a otázku, které dvě určují rovinu. Rovinu určují dvě různoběžky, anebo dvě různé rovnoběžky. Takže je mezi těmi třemi přímkami musíš najít.