Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den při dnešním procvičování jsem se setkal srovnicí se kterou si nevím rady :( tak tady žádám o radu je to: [mathjax]\sin x + \cos 2x + 1 = 0[/mathjax] ,budu vděčný za všechny nápady vedoucí ke správnému řešení.
↑ Noobdoge:
Zkus výraz převést tak, aby se v něm vyskytovala jen jedna funkce, např. sin(x), využij různých rovností, které mezi goniometrickými funkcemi platí.
Tak jsem to zkusil, ale při jakémkoliv postupu mi vychází kubická rovnice tak se ptám je to správně nebo je to cesta která nikam nevede nebo nemá konce, existuje nějaká jiná elegantnější cesta jak obejít kubickou rovnici ?
↑ check_drummer: Tak jsem to zkusil, ale při jakémkoliv postupu mi vychází kubická rovnice tak se ptám je to správně nebo je to cesta která nikam nevede nebo nemá konce, existuje nějaká jiná elegantnější cesta jak obejít kubickou rovnici ?