Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 01. 2025 20:43

Noobdoge
Pozice: Student
Reputace:   

Goniometrická rce asi vzorec

Dobrý den při dnešním procvičování jsem se setkal srovnicí se kterou si nevím rady :( tak tady žádám o radu je to: [mathjax]\sin x + \cos 2x + 1 = 0[/mathjax] ,budu vděčný za všechny nápady vedoucí ke správnému řešení.

• (téma jako vyřešené označil(a) Noobdoge)

#2 11. 01. 2025 20:54

check_drummer
Reputace:   106 

Re: Goniometrická rce asi vzorec

↑ Noobdoge:
Zkus výraz převést tak, aby se v něm vyskytovala jen jedna funkce, např. sin(x), využij různých rovností, které mezi goniometrickými funkcemi platí.

"Máte úhel beta." "No to nemám."

#3 11. 01. 2025 21:29

Noobdoge
Reputace:   

Tak jsem to zkusil, ale při jakémkoliv postupu mi vychází kubická rovnice tak se ptám je to správně nebo je to cesta která nikam nevede nebo nemá konce, existuje nějaká jiná elegantnější cesta jak obejít kubickou rovnici ?

#4 11. 01. 2025 21:38

Noobdoge
Reputace:   

↑ check_drummer: Tak jsem to zkusil, ale při jakémkoliv postupu mi vychází kubická rovnice tak se ptám je to správně nebo je to cesta která nikam nevede nebo nemá konce, existuje nějaká jiná elegantnější cesta jak obejít kubickou rovnici ?

#5 12. 01. 2025 09:38

check_drummer
Reputace:   106 

↑ Noobdoge:
Napiš sem svůj postup.

"Máte úhel beta." "No to nemám."

Zápatí