Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#501 07. 01. 2026 00:24 — Editoval Eratosthenes (07. 01. 2026 00:26)

Eratosthenes
Reputace:   140 

Re: Přivolej si svého admina

Že já blbec se tady v té bandě arogantních hovad pořád o něco snažím...

Ale s tím je konec - vrchnímu cenzorovi ušetřím práci. Žádný můj příspěvek už nebude muset mazat. On totiž už žádný nebude.

A klidně může někdo smazat celá můj účet. Kdybych mohl, udělám to sám...

Budoucnost patří aluminiu.

#502 07. 01. 2026 11:06

surovec
Reputace:   25 

↑ Eratosthenes:
A kdo přesně je v té bandě arogantních hovad? Někdo, kdo používá výrazy jako "banda arogantních hovad"?
Jo, určitě jsi myslel někoho takového, protože arogantnější výrazivo jsem tady nezaznamenal.

#503 07. 01. 2026 12:36 — Editoval Eratosthenes (07. 01. 2026 12:44)

Eratosthenes

↑ surovec:

Nejde o výrazivo, ale o princip a podstatu věci. Arogantním hovadem je pro mě třeba někdo bez matematického vzdělání, který matematokovi, co se matematikou živí půl století, klidně vmete do tváře, že matematiku neumí a že si ji cucá z prstu. Arogantním hovadem je pro mě ten, co ve své neskutečné nadutosti rozhoduje o tom, kdo je tady zbytečný a kdo ne, a kdo zcela svévolně v cizích tématech maže cizí příspěvky, které se snaží tazateli pomoct. 

A když na to upozorním, tak mi další arogantní hovado, co si říká administrátor, napíše, abych vychladl a zakáže mi přístup.   

To se tady děje s většími či menšími přestávkami celých deset let, co jsem se tady toho panoptika bůhvíproč stále účastnil.

Takže tímto slušně žádám o to, aby z tohoto fóra zmizely všechny moje příspěvky a byl zrušen celý můj účet. 

Děkuji.

#504 07. 01. 2026 12:42

Lukee
Administrátor
Místo: Opava
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

↑ Eratosthenes:

A když na to upozorním, tak mi další arogantní hovado, co si říká administrátor, napíše, abych vychladl a zakáže mi přístup.

Můžu vědět, kde se tohle stalo?

2+2=4

#505 07. 01. 2026 13:49

Eratosthenes

Lukee napsal(a):

↑ Eratosthenes:

Můžu vědět, kde se tohle stalo?

Kde? Na tomto fóru.
Kdy? Naposled předevčírem:

https://i.ibb.co/hF12xC6Z/Screen-1.png

Zakázaný přístup naposled asi před rokem. To už přesně nevím. Když jeden nejmenovaný fyzik napsal veřejně do fóra, že si matematiku cucám z prstu, začal jsem své příspěvky končit glosou "pokud nevadí, že si matematiku cucám z prstu" s příslušnou citací. Povedlo se mi to asi třikrát. Pak se při pokusu o přihlášení objevilo okno, že mám týden na to, abych vychladl (screenshot jsem si bohužel neudělal). Když se mi pak povedlo opět přihlásit, moje poslední příspěvky byly pryč (ty fyzikovy tam určitě jestě někde jsou).

Z fóra jsem chtěl odejít už několikrát, namátkou jsem našel třeba

https://i.ibb.co/PvdCPb7N/Screen-2.png

Pak jsem strategii soukromých zpráv bohužel zase opustil a opět jsem zjistil, že to prostě nejde.

Takže teď už opravdu a definitivně - pokud to jde zlikviduj na tomto fóru po mně jakoukoliv stopu.

Díky.

#506 07. 01. 2026 16:40

vlado_bb
Moderátor
Škola:
Reputace:   144 

Navrhujem odstrániť z používateľských profilov položku Web. Takmer denne sa tu registrujú spammeri, ktorí už nevkladajú linky náhodne do príspevkov, ale uvedú link v tejto položke. Myslím, že ak táto položka zmizne, fórum tým nijako neutrpí.

#507 07. 01. 2026 19:48 — Editoval Lukee (07. 01. 2026 19:49)

Lukee
Administrátor
Místo: Opava
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

↑ Eratosthenes: OK, fórum to přímo neumí, až budu mít chvíli čas, to udělám, není to úplně jednoduché. Budu to muset asi doprogramovat jako schopnost fóra, není to první takový požadavek.

↑ vlado_bb: Ach jo, doufal jsem, že ty poslední ochrany, které jsem tu přidával, pomůžou. Políčko web samozřejmě odstranit můžu, ale oni si zase najdou něco. Koukal jsem do logů, protože měřím, jak kdo projde registračním formulářem a spamerům to trvá 15 plus sekund, x-krát stisknou nějakou klávesu na klávesnici, jsou z Česka, zvládnou odpovědět na otázku, jak se jmenuje člověk na fotce a alespoň někteří zvládnout kliknout na potvrzovací email, který fórum posílá. Já už nevím, podle čeho bych ty spamery při registraci poznával, skoro to vypadá, že to jsou zase nějací živí lidi z Bangladéše, tentokrát ale za VPNkou :-( Můžu technicky ještě zkusit nasadit Google reCAPTCHA, používají podobné metriky, ale mají to řádově přesnější, tak to třeba bude fungovat lépe.

2+2=4

#508 07. 01. 2026 22:29

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Zápatí