Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, počítam si příklady a celou dobu vpoho ale na tech tezsich se ted zasekávám a mám z toho docela hrůzu, prosim vás proto o pomoc, díky všem a tady je následujících pár příladů
// Kondrův drobný typografický edit
zjednodušte výraz, potřeboval bych podrobný návod protože když budou nahoře i dole faktorialy tak to dám, jednoduše se to rozloží ale takle nevím :( další příklady přidám, díky všem.
↑ halogan:super tomu říkám polopatě
Tak já ti ty dva ještě ukážu od začátku, ale jak píše halogan, chce to cvik, tedy řešit (i když třeba ne dobře) sám - tady ti vždy někdo ukáže, kde je případná chyba.
Faktoriál v zadání toho prvního příkladu je asi původně špatně napsaný, že?
Je třeba si uvědomit, že třeba
, ale s "mínusem je to na první pohled opačně":
.

↑ VE3V1:Moderátorská rada do života: vyhni se absolutním tvrzením jako "to máš špatně". Líp zní "mně to vyšlo jinak", nebo "nevím, jak jsi došel k ...". Pak se neztrapníš, když to má původní autor dobře. Musixx to jistě přejde, ale leckdo by ti to "nechal sežrat".
EDIT: zakomponována haloganova gramatická připomínka.

↑ Kondr:
S radou naprosto souhlasím, jen si rejpnu: úplně nejlépe zní "Mně to vyšlo jinak".
Jinak gratuluji k výsledku v Maďarsku!

↑ halogan:Za opravu gramatiky dík, jsem ostuda. Po typografické stránce je můj příspěvek taky hrozný, tak doufám, že už ses proti tomu obrnil. Za gratulaci taky dík a zdravím :o)
Stránky: 1