Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Potenciální energie se zvýší právě o vykonanou práci, tedy E=W=mgh kde m je hmotnost, g je gravitacni zrychleni a h je výška o kterou se pýtah posune.
↑ Julo88:Nechť délka kliky rumpálu je r. Pak síla, kterou na ni musíme působit je 103Nm/r. Jedna otáčka má délku 2pi*r, 14 otáček 28pi*r. Po této dráze působíme silou 103Nm/r, práce je tedy W=28*pi*103J.
dik
mam dalsi priklad a nechci aby mi ho nekdo za mne vypocital proste tu mam zas vypocitat (J) a znam Fodpor , delku a otacky .....!!!
dekuji predem
↑ Julo88:Z tvého příspěvku jsem pochopil toliko toto: něco se otáčí, je to dlouhé, působí na to nějaká síla a my to nemáme počítat. Pokud je to tak, já nic počítat nebudu, pokud jsem tě špatně pochopil, tak napiš kompletní zadání a jasně vysvětli, co po nás chceš.
↑ Kondr:
mas pravdu je to blbost co sem tu napsal ale stvemne furt ze kdyz si nevim s nejakym tesim prikladem tak ho tu napisu a to je skorovse nic moc se toho nenaucim!
1) určete velikost mechcké práce, kterou vykona nůž hoblovaciho stroje za zdvihů i= 84 odelce zdvihu l=365mm, je-li Fod=7300N odpor proti řezání.
2) určete potřebnou velikost mecanické práce při posunu železničního vagonu otize G po vodorovné přímočare dráze s, jestliže odpory proti pohybu se rovnoměrně zvětšují z Fo1 na F02. ( F01=0,001 . G, F02=0,1 . G, s =1000m, m = 4*10000kg
↑ Julo88:Takže chceš jen napovědět místo komplet řešení? OK. Tak
1) po jaké dráze (označme ji s) celkem působí nůž silou? Jakou práci vykoná, známe-li vzorec W=s*F, zde F=Fod, W je hledaná práce?
2)Opět vzorec W=F*s, akorát když se F mění, tak nás zajímá, jaká je průměrná odporová síla .
Julo88 napsal(a):
prosim co zname na pri stacovani K=100N . mm^-1
Tahle věta (pokud se to tak dá vůbec nazvat) je česky? Nerozumím.
Určete potřebnou velikost mechanicke práce při stlačení pružny podle obrazkz( ten obrazek tady ti neumim dat ) K=100N .mm^-1 ????????????????????????????????? co to je"!!"!"
lo= 300mm l=2500
↑ Julo88: Prosím, uvědom si, že na druhé straně té obrazovky jsou lidé a přizpůsob tomu trochu formu komunikace. Typografii a drobné překlepy sper čert, ale má li naše spolupráce někam vést, musíš psát tak, aby bylo jasné, jaké je zadání, co jsi s tím zkoušel dělat a na jaký problém jsi narazil. Obrázek stačí naskenovat (nebo načrtnout v malování) a pomocí tlačítka "upload obrázků" pohodleně přidat na fórum.
Jinak K=100N . mm^-1 je hodnota tuhosti (http://cs.wikipedia.org/wiki/Tuhost_pru%C5%BEiny), znamená to, že na stlačení pružiny o 1mm je potřeba síla 100N. Velikost mechanické práce potřebné na stlačení pružiny o délku je
(za předpokladu, že pružina na začátku nebyla stlačena vůbec). Zde je potřeba převést K na N/m a d na m, jinak to vyjde o tři řády špatně.
stale nevim jak se pravadi ... ale diky vysledku jsem si zistil Nm ale vysledek 64,6J nevim proc je o jednou vetci v rovnici jsem neudelal chybu"!
Určete velikost zrychleni a rychlosti vozidla v době kdy doje de na konec drahy.
m=100kg, v1=0, F=100N, Fod=5N, L=1000m
prosim nevim si rady prosim vas o co nej odpoved. dekuji predem
↑ Julo88:
Zdravím,
pišeš to z mobilu nebo máš problémy s připojením (pak bych pochopila, že vždy máš tak useknuté zprávy, jinak, prosím, respektuje doporučení kolegy Kondra ohledně náznaku pokusu řešení. Děkuji.
Určete velikost zrychleni a rychlosti vozidla v době kdy dojede na konec drahy.
m=100kg, v1=0, F=100N, Fod=5N, L=1000m
Předpokládám, že zadání je takto: "Vozidlo o hmotnosti m=100 kg se rozjiždí z klidu a ujede drahu 1000 m. Táhová sila motoru , síla všech odporů
. Určete velikost zrychlení a rychlosti vozidla v době, kdy dojede na konec drahy".
Zkus trochu rozebrat tuto situaci: na vozidlo působí dve síly - jedna ho žené vpřed, ale jiná tomuto pohybu překáží
. Síly, co na vozidlo působí, nejsou v rovnovaze, vozidlo se pohybuje zrychleně - zkus zapsat 2. Newton zákon pro tuto situaci, výslednou sílu označíme
.
Pak budeme pokračovat. OK?
Stránky: 1