Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, špatně se to čte, ale ta separace vypadá O.K. a integrály se dají zkontrolovat online MAWem nebo Wolframem Alpha. MAW by měl vyřešit i tu rovnici.
PS: Je na fóru povoleno skoňovati zkratky a cizí slova? :-))
Jarro: Na matematickom fóre dodržovať pravopis? Síce hrúbkam sa snažím vyhnúť ,ale čiarky a také veci kontrolovať sa mi až tak nechce nie sme na slovenčine/češtine
No to bylo jenom takové rýpnutí. Já diakritiku většinou nepoužívám a na fóru a při chatování neodděluju věty a ono se to opravdu špatně čte - i pro samotného autora to není zrovna dvakrát pohodička. Takže i přes tohle malé rýpnutí se jednoznačně přídávám na stranu zdejších jazykových puristů. :)
PS a oftopik: 7. pád je "Wolframem Alpha" nebo "Wolframem Alphou" ? :)
:DDD sorry za odpověď na OT, ale podle mého názoru je to "Wolframem Alphou", ovšem já bych vždycky raději použil tu první variantu :)
Mimochodem, jasně že přehledně psaný text s interpunkčními znaménky se lépe čte, a hlasuji všemi deseti abychom v tomhle směru byli kulturní;
na druhé straně, nic se nemá přehánět, a mě se zdá, že někteří k tomu zde mají sklon :))) A teď rozhodně nemyslím tebe, Kájo z Hájovny ;)
Navrhuji ukončit OT k problému češtiny, řešte dif. rovnice, ať se daří.
↑ kaja(z_hajovny):
Zdravím Vás,
hezké čtení přeji:-)
MAWem to je téměř jisté (dnes jsem opravovala 37 stranek a to bylo SUKLem, SUKlu), Wolfram Alfa - zkuste si udělat jasno (záleží, jak se to vžije) - pak nám poreferujte - třeba v samostatném tématu.
V odkazech máme toto: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=41425#p41425 a počtete si další 3 příspěvky.
Moc děkuji za jazykovou podporu, bohužel, mám teď trochu malo času, abych setrvala v přátelské besedě, mějte se pěkně :-)
To je konec OT.
--------
"Jestlipak, dětičky, je v Lážově velký rynk?"
Nekterý z kluku ledabyle řekl:"Pochválen Pán," nekterý ani to ne. Na tuhle otázku poškrabal se Vojta Brabencovic za uchem a řekl: "My neříkáme rynk, my máme náměstí."
↑ Crusty:
Zdravím,
sice tady jen podporuji OT, ale kontrolovala jsem jen separaci (do konce 3. řádku, ale to už potvrdil, že je to dobře ↑ kaja(z_hajovny):, pak jsem poslala integrovat sem, rozklad na parciální zlomky vypadá srozumitelně, tak snad nebude potřeba dalšího komentáře.
Tak tady zajišťují mezigenerační komunikaci, stačí tak?
Stránky: 1