Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
prosim o vyreseni jeste teto,nevim si s ni rady:
x^2 +3x-2m^2 +m +3 = 0,
dotaz znel pro ktera realna m ma rovnice jeden koren roven 0?urcete druhy koren
jelikoz to jsou dve kvad.r. nejdriv jsem spocital tu uvnitr a vysly mi koreny
x1=6/4 a x2= -1
ted ale nvm jak mam koreny pouzit do te hlavni a jak ji dal vypocitat
predem dekuji za odpoved
↑ george175:
toto je v poradku, ted je potreba resit nerovnici
tak se zjisti, pro ktere a je x kladne.
↑ halogan:
Zdravím,
když je zítra reparát, tak už se nehledá smysl. Já jsem měla dnes 2 úspěšné, tak doufám, že kolega to také zvladné. Já kolegu s důvěrou přenechám do dobrých rukou, pokud máš čas a nepřipojuješ se z mobilu (obdiv), děkuji moc.
Pro george175 - nemůžes násobit v nerovnici, sestavuj tabulku s nulovými body, jak povídá kolega.

Před týdnem jsem přešel na režim "po páté bez počítače", takže píši jen stroze z telefonu sleduje zprávy. Pak mě čeká relax s Respektem a budu to zde jen pasivněji sledovat.
Hezký večer všem.
omlouvam jsem ,ale uz mam dost,
nulovy body jsou 12 a 6
to si mam udelat tabulku jako kdyz resim nerovnice s absolutni hodnotou?,hledat jestli je kladna v intervalech - nekonecno;6] 6;12 a 6; nekonecno?
napiste mi jeste prosimvas jak se pocita ten druhy priklad

Ty intervaly mi nějak nesedí. Mohl bys je prosím přepsat. Navíc stačí, aby jediná hodnota intervalu nevyhovovala a už to je špatně. Tak si to zkus namátkově "zkontrolovat".