Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
fakt díky moc, ještě tady mám tohle ale s tím fakt nepohnu, to si zvládnu max. tak nakreslit, takže podle zdejší pravidel mám asi smůlu co?
Stavební parcela má tvar lichoběžníka ABCD, jehož strany mají délku a = 50 , b = 25m, c =14m, d = 29m. Jakou výměru má parcela?
Horkovzdušný balon má střed ve výšce 520m nad pozorovacím místem. Z tohoto místa se jeví střed balonu ve výškovém úhlu 48,5° a balon je vidět v zorném úhlu 1°40’. Jaký je průměr balonu?
↑ jardafox:
Podle obrázku:
1) 
2)
rovnice od sebe odečteme a dostaneme:
Dále platí:
tedy:

njn takhle jak je to napsaný, tak se to zdá jednoduchý, ale sám bych na to nepřišel
a co ten balon, mně to vyšlo 20,2 ale ve výsledcích je tomuhle nejblžší 20,04 tak si nejsem moc jistej
ještě tady tohle fakt už poslední a dám pokoj:
f:y=sinx+3 je
a)sudá
b)lichá
c)ani jedno
d)nelze určit
když se to posune, tak přestane bejt lichá nebo ne?
a to stejný s f:y=cotgx-1
↑ jardafox:
je funkce lichá, posunutím se to nezmění
funkce je dle mého mínění lichá
PS: Co se týče toho balónu:
Já mám problém co je to zorný úhel a výškový úhel. Potřeboval bych nákres.
↑ Chrpa: nebo spíše pro ↑ jardafox:
Zde je hezký obrázek od Ivany: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=3689 zorný úhel bude tvořit 2 tečny k balonu. Stačí tak?
sudost, lichost - jen upřesnění:
,
neplatí f(-x) = -f(x), ani f(x)=f(-x) - tedy ani sudá, ani lichá
obdobně ověření pro další funkce.
↑ Chrpa:
Není třeba :-) tazatel si to může ověřit sam: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sud%C3%A9_ … %A9_funkce a případně diskutovat. Myslím, že máš obrovskou zásluhu na jeho výsledku, obdiv :-)
↑ jardafox:
Zdravím,
výsledek je v pořádku (já jsem ale použila více korektní metodu (můj názor) - pravoúhlý trojuhelník tvořený c, poloměrem a polopřímkou zorného úhlu, která tvoří tečnu k kružnici balonu, ale u takto malých hodnot asi číselný rozdíl oproti tvému postupu bude zanedbatelný). Chtěla bych slyšet názor kolegů, děkuji.
A jelikož zadání je věřejně přístupné zde, tak nevidím důvod mazat odkaz v úvodním příspěvku - pak není jasné, o čem vůběc mluvíme.
Stránky: 1 2