Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
PROSÍM O POMOC S PŘÍKLADEM:
Možná nejde ani tak o to určení středu jak o to počítání s odmocninami, prosím vysvětlete, děkuji.
Určete střed úsečky KL, jestliže:
K[1+√2,0], L[-√2,1]
Dostala jsem se tak nejdál
(LM)=√(([-√2-(1+√2)]²)+(1-0))²
(LM)= √(([-√2-1-√2)]²)+1) ²

↑ m.m.:Střed úsečky je bod, tudíž musíš zase vypočítat souřadnice
x-ová souřadnice se vypočítá jako součet x - ových souřadnic krajních bodů dělený dvěma ( aritmetický průměr. Stejně y - ové souřadnice
xs=(1+√2+(-√2))/2=1/2
ys=(0+1)/2=1/2
S=[1/2;1/2]
To co ty tam počítáš je zřejmě vzdálenost krajních bodů
moc děkuji, později jsem přišla na to, že tam je vzorec:-)
pokud můžu, mám vypočítaný příklad chtěla bych ověřit správnost, bohužel výsledek neznám
Určete vzdálenost středů úseček AB, CD, jestliže A[0,-5], B[3,2], C[0,0], D[-4, -2]
Je můj výsledek správný: √(25/2)
první jsem počítala střed AB pak střed CD a z těchto dvou výsledků jsem vypočítala vzdálenost těhto středů, tak snad jsem to pochopila
Pak tady mám ještě jeden příklad, potřebovala bych nějaké odkaz, ze kterého bych to pochopila, děkuji, bohužel nemám žádné knížky.
Určete bod A na ose x a bod B na ose y tak, aby jejich vzdálenost bodu C[-5, -6] byla rovna deseti: prosím o nějaký material či vysvětlení
moc děkuji
↑ m.m.:
Zdravím,
nebudu vstupovat kolegům (pozdrav :-) do výkladů - ale reaguji, že nemáš žádnou knižku. Pro začátek alespoň tento materiál. a od sousedů
A určitě si sežeň učebnici - pro jaký typ školy mám doporučit?
Ať se vede.