Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 09. 2009 19:30 — Editoval Firestone (27. 09. 2009 19:30)

Firestone
Místo: Zlín/Praha
Reputace:   

Šifra

Ahojte,

opět jsem se dostal do úzkých s jednou šifrou, a protože s šifrovacími hrami nemám žádnou zkušenost, tak to zkouším zde. Pokud mě nějak nakopnete/poradíte, tak budu rád :) Výsledkem by mělo být šest čísel, resp. asi šest slov, které budou čísla ukrývat. Šifra samo není součástí žádné matematické či fyzikální soutěže.

http://lukas-kuzel.net/bin/sifrax.jpg

#2 27. 09. 2009 20:06

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

Re: Šifra

Bylo na DNEM… 2004
Na odkazované stránce je dole i celé řešení, takže pokud chceš třeba jen nápovědu, nečti až do konce.

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#3 27. 09. 2009 20:17

Firestone
Místo: Zlín/Praha
Reputace:   

Ty jo paráda! Dííky moc za bleskovou odpověď! Zkusíme to pěkně po částech... Díky moc za pomoc! Nechápu, jak to takhle může někdo poznat o co jde :) Přijde mně, že kdo se v těch šifrovačkách nepohybuje, tak je totálně out :( Nebo mu spíš není "z hůry dáno".

#4 28. 09. 2009 10:01

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

No já se v šifrování považuji za začátečníka / velmi mírně pokročilého. Na DNEM… 2004 jsem nebyl (tehdy jsem ještě ani netušil, že něco takového existuje), jen jsem na tuto šifru narazil, když jsem procházel staré ročníky, a zapamatoval jsem si princip, protože se mi docela líbila. Jako největší nápovědu v samotném zadání považuji

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

Zápatí