Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 03. 10. 2009 23:56

Ivetka
Zelenáč
Reputace:   

maturita

Ahoj zas otravuju :D Tento rok ci dělat maturitu z matiky ale řeknu rovnou moc mi nejde :) ae Ajina by dopadla katastrofálně :) mohl by mi někdo poradit jak na to abych to zvládla? kuju moc všem za odpovědi:)

#2 04. 10. 2009 03:06

xxsawer
Reputace:   

Re: maturita

Heh, dobrá otázka :))
Učit se, jinak to nepůjde ;)

#3 04. 10. 2009 12:16

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

Záleží hodně na vyučujícím. My jsme v oktávě někdy během prvního pololetí dobrali kombinatoriku, pravděpodobnost a statistiku a zbytek roku se jen a pouze intensivně opakovalo a počítalo, což všem méně kovaným v matematice značně pomohlo (myslím, že nejhorší známka na maturitě z matematiky byla v naší třídě dvojka, ale naprostá většina prošla s jedničkou). Nesmí se ovšem i tak podcenit domácí příprava.

A pak jde taky samozřejmě o to, vytáhnout si dobrou otázku :-) Třeba já si vytáhl diferenciální počet, takže jsem se hodně smál :-D

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#4 04. 10. 2009 12:29

Ivetka
Zelenáč
Reputace:   

↑ Olin: jasný taky máme dobrou učitelku která to vysvětluje a ještě chceme se doučovat s kámošema ze třídy navzájem :)

#5 04. 10. 2009 16:56

Xgamer
Reputace:   

↑ Ivetka:
No ja som maturoval minulý rok a učil som sa to takto: najprv som si prešiel celú teóriu potom som rátal príklady, a potom som si znovu prechádzal teóriu ale zároveň som rátal aj príklady aby sa mi to utvrdilo spolu,  no ... a nakoniec som to dal za 2:D

#6 04. 10. 2009 17:03

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Hlavní zásada, kterou sposta lidí porušuje: Neuč se to, co umíš.

Zápatí