Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Johny: (((o:
\usepackage[IL2]{fontenc} jsem nikdy nepoužila, budu muset kouknout, co to udělá
Já to před lety s dopomocí nainstalovala, horko těžko zprovoznila češtinu a vše co bylo potřeba a od té doby to jen občas celé stěhuju někam jinam. Hlavičku souborů kopíruju. Nejsem TeX znalec.
Zdravím,
Osobně používám
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{czech}a překládám do .pdf pomocí
pdfcslatex <jmeno_meho_souboru.tex>
Používám
místo holého
u, a neočekávám tady žádného guru, který by snad pracoval jen s
em.

Důležité je, v jakém kódování je uložen ten soubor. Pokud utf-8, pak
\usepackage[utf8]{inputenc}
pro windows-1250
\usepackage[cp1250]{inputenc}
jestli
\usepackage[czech]{babel}
nebo
\usepackage{czech}
je skoro jedno, Kája z Hájovny říká, že je aktuálnější babel, tak bych mu věřil. Navíc není potřeba doinstalovávat zmíněný cslatex.
Pokud používáš usepackage, tak je potřeba to kompilovat příkazem latex jmeno_souboru.tex (případně pdflatex jmeno_souboru.tex) a pohlídat si, že mu nepředáváš žádné parametry, které by ovlivnily kódování (např. pokud používáš TeXnicCentre či jiný balík, ve kterém se latex pouští automaticky).
ahojte, pisu v texu, mam winedt a nainstaloval jsem Miktex2.8, hacky a carky mi to pise dobre, ale kdyz chci napsat treba "Vychazime-li", tak tu pomlcku to chape jako matematicky znak, a chce, aby to bylo mezi dolarama... taky mi to nedeli slova na konci radku... nevite, cim by to mohlo byt? dekuji za pomoc
Stránky: 1