Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím všechny fyzikální nadšence :-)
Potřebovala bych od vás menší pomoc. Mamča dělá s děckama soutěž a prosila mě o radu, ale jelikož já už mám tohle pár let za sebou, nějak se mi vše vykouřilo z hlavy. Potřebovala by jen vědět, jaká je hustota vzduchu za normálních podmínek při pokojové teplotě. Chtěla jsem ji pomoci a pátrala jsem na internetu, ale našla jsem, že normální podmínky jsou t=0°C, p=101325 Pa. Ale zase na druhou stranu pokojová teplota je 20-25°C.
Za normálních podmínek je tedy hustota vzduchu asi 1,29, ale při pokojové teplotě asi 1,2. Nevíte jak z toho tedy ven? Nejde o vypočítání celé úlohy, takže mi snad můžete poradit :-)
Děkuji všem!
Zuzka
↑ Jinx0086:
To je protimluv. Normální podmínky (Standard conditions for temperature and pressure) jsou 0°C a hustota vzduchu je 1,2754 kilogramů na metr krychlový.
Když smíchali normální podmínky a pokojovou teplotu, asi myslej 25°C, to, jak jsem teď našel na Wikipedii, jsou standardní laborarní podmínky (standard laboratory conditions) tak, jak se učí v Novém Jižním Walesu (huh?).
Správná odpověď teda je, že jde o teplotu 25°C a hustota vzduchu bude 1,184 kilogramů na metr krychlový.
↑ Jinx0086:
Není zač :-)
↑ KMyška:
Pěkný, to je ještě o řád přesnější, než jsem našel já. Odkud to máš?
↑ KennyMcCormick:
Nejsem si jistý pravidly, tak tu odkazy budu radši dávat do code. Na dotaz hustota jsem našel české stránky
http://www.converter.cz/tabulky/vzduch.htm
↑ KMyška:
Dík.