Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dokažte, že pro všechna přirozená čísla existuje přirozené číslo takové, že platí .
Pozn.: Váhal jsem, zda-li to nepatří do zajímavých středoškolských úloh, ale nakonec jsem umístil tuto úlohu sem.
:-)
Editováno!
↑ Marian:
Mě to vychází už od :-)
↑ Pavel:
Změnil jsem v zadání neostré znaky nerovnosti za ostré. Pak už ti to neprojde. Chce to důkaz (samozřejmě mezi tagy hide a /hide).
PS: Vidím již tvoje řešení. Souhlasím! Moje řešení využívalo platnosti nerovnosti
↑ mcgilikady:
pro vysvětlění mé myšlenky. m přeci nemůže být stejné číslo pro všechna n je větší než 10. jaké by tedy dle vás mělo být m aby to sedělo pro všechna n je větší než 10. nesmysl.
pro vysvětlění mé myšlenky. m přeci nemůže být stejné číslo pro všechna n je větší než 10. jaké by tedy dle vás mělo být m aby to sedělo pro všechna n je větší než 10. nesmysl. opavte mě jestli se pletu a zkus si tam dosadit za n jednou 10 a jednou 100000 a m v tom případě se musí lišit...
↑ mcgilikady:
m skutečně nemůže být stejné pro všechny n. Ale to se ani nepožaduje. To by muselo zadání znít takto:
Dokažte, že existuje přirozené číslo takové, že pro všechna přirozená čísla platí .