Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ leniczcha:
nejdřív bych to převedl na mocniny o stejném základě, zkuste třeba rozšířit zlomek výrazem 
já bych to řešil tak, že bych čitatele i jmenovatele "vydělil 8^n" no a vzniknou ti v citateli i jmenovately (2/8)^n no a to pujde k nule kdyz n jdfe do nekonecna, takze to vynechas a zustanou ti tam nejaký čísla což je výsledek
↑ leniczcha:
tak minus to bude ale nikoliv 32, zkus to podle toho navodu jak jsem psal..je to jednodussi na pochopeni:)
↑ leniczcha:
zkus se podívat na tento řešený příklad, postup je podobný http://trial.kma.zcu.cz/Tdb/priklad.php … eni_08.gif
nevim kde se tam vzalo 2^8 nejspis tam je chzba, melo bz to byt 2^9
lenco, ja se ti omlouvam, v prispevku #6 je v te posledni uprave chyba, jak se totiz vytknulo, tak ve jmenovateli musi byt 2^2 a ne 2^3, uz jsem to tam nahore opravil, takze tvoje uvaha je samozrejme spravna a vyjde
, coz je spravny vysledek.
↑ leniczcha:
v příspěvku s výpočtem v posledním kroku ve jmenovateli je chyba, má tam být 2^2
Stránky: 1