Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím obecenstvo :) mám jednu otázku na Vennove diagramy resp. ich zápis.
mám overiť pomocou týchto diagramov.
napríklad:
(AuB)'=A'^B'
u-zjednotenie
^-prienik
a teraz otázka (AuB)' by mohlo znamenať to isté ako A' u B' ? je to len niečo ako "to celé negované?" Tak isto potom môžme zapísať
A'^B'=(A^B)' ??
Zatiaľ je to všetko
ďakujem
Prosím o pomoc, nevím si rady s jedním příkladem-vlastně slovní úlohou, vždy se dostanu do místa kdy dosazuju a dosazuju, mám jednu neznámou a v tom místě se zaseknu. Takže zadání: V cestovní kanceláři se prodalo 166 zájezdů. Leteckých zájezdů bylo prodáno dvakrát víc než zájezdů do Španělska. Zájezdů do Španělska jež nejsou letecké bylo prodáno o 40 více než leteckých zájezdů do Španělska. Zájezdů, jež nejsou ani letecké ani do Španělska bylo prodáno o 30 méně než těch zájezdů do Španělska, jež nejsou letecké. Kolik bylo prodáno zájezdů do Španělska? Kolik bylo prodáno leteckých zájezdů jinam než do Španělska? Předem děkuji za pomoc.
↑ yllewy:Došla jsem k závěru, že zájezd do Španělska byl prodán 52x, leteckým jinam bylo 98.
Jak jsem postupovala? Rovnicemi. Jednodušší by pro mě bylo, kdybys sem svůj pokus o řešení dal ty. Ale jelikož tu zrovna nejsi, tak to zkusím rozepsat.
S značí Španělsko, J jinam, L letecjé, N neletecké zájezdy.

Zajímá nás
a