Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1 2
↑ Aegis123:
MAW nabízí doporučené operace, ani nemusíš nic posuzovat, jen souhlasit.
Můj ruční utopistický výpočet z minulého století souhlasí se strojem, stroji chybí jeden mezikrok, jak se dostalo od 2t^2+1 k zapisu 2(t^2+1/2), aby se mohl pouzit tabulkovy integral.
Ještě ke stavení snehulaku - pokud někdo v květnu 2008 dostane doporučení, aby začal stavet snehulaka, tak má před sebou ještě celou zimu 2008/2009, aby se to naučil. Je však nemožné požadovat dovoz snehu v 1. tydnu v listopadu, a to ani za 500,- Kč.
Já teď na stavení snehulaku nemám čas, pokud se tady něco objeví, tak v pozdních večerních hodinách překontroluji, jinak doufám, že někdo z kolegů případně doporučí, co budeš potřebovat.
U integrování neexistuje jediný doporučený postup.
se da pocitat treba substituci
a prejde to na vzorecek
(a bude tam jeste nejaka multiplikativni konstanta)
halogan napsal(a):
↑↑ Aegis123:
Překontroluj si výsledek (hodnoty x, y a z) s tím, jak je zapsaný (P = {[x,z,y]}={[2,-1,0]}).
opraveno.. (psal jsem na přehozené klávesnici Cs -> En, protože využívám třeba ^ nad šestkou.. mno a zapomněl jsem to přehodit.. sry, Aegis123)
Doxxik
↑ kaja(z_hajovny):
Zdravím Vás,
nejsem si úplně jistá, zda se Vaše zpráva vztahuje k mému komentáři? - reagovala jsem pouze na sdělení autora dotazu, že učitel měl výhrady k postupu. Já bych se zeptala na "malou substituci", kterou použil - a vytknutí 2 za závorku s přechodem na tabulkový vzorec mi přišla nejschůdnější, ani jsem nepřemyšlela, co bych dělala jinak.
Uvedený integral jsem "odklepla" v každém kroku, který byl v MAW nabídnut, bez žadné změny - každá doporučená volba mi přišla zcela jasná a standardní. Děkuji Vám.
Jinak pomocí kličového slova snehulak* nebyl velký problém dohledat, kdo komu a za jakých okolnosti tuto činnost doporučil, ale není to důležité. Máte pravdu - nejsme mateřská školka.
↑ Aegis123:
Odkaz na mail na řešitele z Východu je naprosto seriozní: math@reshebnik.ru Napíš jednoduchý mail, který si můžeš vytvořit v překladači Googlu a pošli, v textu doplň, že odkaz jsi dostal na místním foru a na moje jmeno.
To je celé, na moji nabídku spolupráce, jak jsem uvedla v předchozích příspěvcích, nereaguješ, nic jiného nenabidnu, finanční nabídka není pro mne motivujicí.
V tomto tématu již psat nebudu. Pokud budeš chtit konzultovat svá řešení, tak si zakladej pro každé nové řešení samostané téma.
↑ jelena:
Pekny den, take po delsi dobe zdravim. Delal jsem ted jine veci a moc jsem sem nechodil.....
Ta poznamka se vztahuje k puvodnimu tazateli a k vete já nedokáži posoudit, která je ta správná.
Co se tyka snehulaku, tak v Brne by to dneska mozna slo :) . Ale uvidime jak dlouho bude padat a taky se nevi, jak daleko to ma Aegis123 do Brna :)
Stránky: 1 2