Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim, na toto maturitni tema se mi podarilo vyresit zoufale malo prikladu, zbytek s kterym si nevim predkladam v obrazcich. Pokud mi nekdo poradi s kroky a nazorne reseni byl bych vdecny (mam pridruzeny i vysledky, pokud budou treba, na vyzadani dodam). Vetsi vysvetleni bych prosil u te absolutni hodnoty. Za pripadnou pomoc dekuji.
priklady:

A v čem je problém, neumíš řešit soustavu rovnic? Říká ti něco dosazovací, sčítací metoda nebo řešení pomocí matic (u těch o třech neznámích)?
5) z druhé vyjádříš třeba x dosadíš do první spočteš y, spočítané y dosadíš do rovnice pro x a hotovo, vyjdou dvě řešení.
↑ gladiator01:znam princip pocitani, u uvedenych se tremi neznamymi se zaseknu na tom, ze se mi tam toci vzdycky dve nezname, a nemohu se jich zbavit. Dik za petku.

↑ Kuba.Lofi:
Učily jste se počítat soustavy pomocí matic? to je mnohem jednoduší než ty klasické metody když je více neznámých.
↑ gladiator01:ted jsem s tim skoncil, matice jsme se bohuzel neucili, delam metodu vyjadreni jedne nezname, a dosazeni do druhe.... Nicmene dekuju za pomoc, priklady jsem spocital vsechny :)