Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, potřeboval bych poradit, z jakých materialů na webu se připravovat , středoškolské limity mám v malíku, ale na internetu sem na nic težšího nenarazil, potřeboval bych konkrétně co si tak pamatuju, Cauchyho vzorec, podílové kriterium, odmocninové kriterium atd. a nejlíp ukázky řešených příkladů, tak nějak vím trochu co to je, ale ne kdy to použit atd. ,díky.
A škola, kterou studuješ, nemá na webu nic? .. to se ptám kvůli obtížnosti příkladů, každá škola má obtížnost nastavenu jinak.
Např. na plzeňské favce mají trial, kde nějaké příklady vyřešené najdeš.
Tychi napsal(a):
A škola, kterou studuješ, nemá na webu nic? .. to se ptám kvůli obtížnosti příkladů, každá škola má obtížnost nastavenu jinak.
Např. na plzeňské favce mají trial, kde nějaké příklady vyřešené najdeš.
ne nemá, jsem na CVUT na jaderny fakulte a máme jen takový skripta, kde nejsou vůbec řešený přiklady a ani člověk neví, kdy co použít, jen věty a důkazy tam jsou
↑ limitky:
Ahoj. Pokud jde o prvák na FJFI, tak existují sbírky (neřešených příkladů) CVIČENÍ Z MATEMATICKÉ ANALÝZY a ještě jedna stejného názvu s podtitulem Diferenciální počet. Obojí je tuším od dua Pelantová, Vondráčková. Teď už nevím která z těch sbírek je která, ale příkladů tam je pokud vím až dost (myslím že hlavně v té bez toho podtitulu). Obě bez problémů seženeš v půjčovně.
Pár základních řešených příkladů je ve skriptech MA1, o kterých asi píšeš, ale moc jich pravda není. Zkusil bych se podívat ještě do Poštovejch materiálů (ty prezentace co pouští na přednáškách, má to na svejch stránkách) - tam myslím pár řešených příkladů bylo. Základ je nicméně chodit na cvičení, kde se toho dělá až dost, a počítat si doma z těch sbírek co jsem napsal. Tohle mi alespoň minulej rok stačilo. Spíš než koukat do řešenejch příkladů doporučuju počítat a počítat.
Edit: Jo, a fajšmekři počítají samozřejmě ještě z Děmidoviče:-)

Často odkazované je toto: http://mathonline.fme.vutbr.cz/Limita-a … fault.aspx
Možná něco zde: http://www.physics.muni.cz/~czudkova/ (neřešené příklady pod Matematická analýza > Soubor příkladů, možná tam jsou někde i řešené).
Celkem dobré je i zde na fóru vyhledat pojem "limita", najde to spoustu příkladů (ikdyž ne seřazených dle obtížnosti).
Stránky: 1