Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ BrozekP:
předpokládám odtok tak malý, aby byl vůči míčku zanedbatelný (aby nezměnil zadání):
využiji vztlakovou sílu -> jakmile tekutina dosáhne otvoru, míček bude v nejširším místě nad otvorem, čímž jsme převedli příklad na již dříve vyřešený..

↑ Doxxik:
Jen pozor, abys sáním nezačal doplňovat tekutiny na další pokus :-)

Když vezmu takový ten klasický prpvázek. Stačí ho na konci trošku zapálit, pak sfouknout, provázek dát k míčku koncem který je nahřáty.
Míček se chytí k provázku a vytáhnu ho. A míček jsem nepoškodil :-)
Toto není dobře?
↑ Honza Matika:
A jak zapálíš zápalky, když nemáš škrkátko (je taky důležité vědět, zda se jedná o tzv "kovbojské " sirky(sirky které lze zapálit o drsnější povrch))

Zdá se, že další nápady nejsou - dozvíme se řešení? :-)
↑ BrozekP:
Zdravím,
já jsem třeba za celou dobu nepochopila, když je někdo v takto svizelné situaci:
moc to nehroť :) jsi sám v betonové místnosti tak já nevím jestli máš vzduch na hodinu nebo tam je přívod kyslíku.
nač tedy potřebuje ten míček?
Aby
Přemejšlej spíš nad věcma, který máš u sebe a né nad blbostma.
----
OT: Za tuto zprávu děkuji :-) pozděj se pokusím připojit k debatě.

↑ jelena:
:-)
Řešení by mě už taky zajímalo..

↑ pusik1989:
Aha, tak to asi bude správná odpověď opravdu jak psal Doxxik - naplnit trubku močí. Je to uvedeno jako řešení i zde.
↑ pusik1989: hned na začátku této stránky... myslím ale, že je to celkem nepodstatné.. důležité bylo, že se do trubky vejde (a to "akorát")
Myslím, že mám lepší řešení:
Stoupnu si na modré provázky nohama, rukama roztáhnu zelené provázky do šířky, vezmu červený provázek do pusy (s pomocí zápalky přivázané na konci) a postupně spouštím. Až ucítím, že se nůžky dotkly dna, bleskurychle si stoupnu na zelené provázky a vezmu do rukou modré, zatáhnu, nůžky se sevřou (to oranžové jsou mřížky ze zápalek, které mají pomoci míček udržet) pak zvednu hlavu a hle, míček je venku!
EDIT: aktualizován obrázek