Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj, uz asi dva dny se peru s temahle prikladama a nevím si s nima rady: 1)určete člen binomického rozvojue výrazu (x+1)na dvanáctou obsahující x na šestou
2)jak velké musí být x,aby ve vyrazu (4x - zlomek v čitateli je jedna a ve jmenovateli je 3x)to vše na osmou, x je různé od nuly byl čtvrtý člen roven - 14?
3)pomoci binomické vety vypočítejte - (1- odmocnina 3i) to celé na sestou
4) v mnohočlenu, který vznikne výpočtem (zlomek kde v čitateli je jedna a ve jmenovateli 3x - x na třetí)to celé na 11, x je různé od nuly pomocí binomické vety určte koeficient u x na dvacátou pátou
5) určte všechna přirozená čísla n,pro která platí - n a pod tím je k v závorce a pak je + závora n+3 a pod tím je dvojka + závorka n+6 a pod tím je dva závorka je menší 72
budu vám moc vděčná,ja se s tím pořád babrám a nemůžu na to přijít...jako vysledky mám ale ne postup,to si máme vypočítat my

↑ popelka06:
zkus postudovat zde http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=9903

↑ popelka06:
1)určete člen binomického rozvojue výrazu (x+1)na dvanáctou obsahující x na šestou
k-tý člen binom rozvoje=( n nad (k-1)) a^(n-k+1) b^(k-1)
A x^6 = (12 nad (k-1)) x^(13-k) 1^(k-1)
A = (12 nad (k-1)) 1^(k-1) to jsou jen čísla, s nimi teď nepočítáme
x^6 = x^(13-k)
6 = 13-k
k = 7
sedmý člen obsahuje x^6
↑ popelka06:
4. Postupem, který ukázal Marnes najdeš
a dosadíš do 
↑ zdenek1:
to jsem taky dosla ale potom to spocitat dal neslo, ja mam jen priklady a k tomu vysledky a máme to rozpočítat
↑ KennyMcCormick:↑ KennyMcCormick:
jé dekuju moc, ted vidim jakou jsem tam delala chybu
↑ popelka06:
Není za co.