Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ BrozekP:
Dobře, takže pravý alt + ú je naprosto v pořádku? Jako super, nikomu to neberu, ale nepřijde mi, že zastánci české klávesnice dlouhodobě dělali na anglické. (ještě jsme tu nezmínili "programátorské hybridy")
↑ halogan:
V tomto příspěvku předpokládám tuto klávesnici: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezern%C3%ADk.
Ano, pravý alt+ú je naprosto v pořádku (to se dokonce ukazováček, prostředníček a prsteníček nehnou z místa). Velmi často tak píšu hranaté závorky. Dokonce zpětné lomítko tak píšu (to už v pozici zůstává pouze ukazováček, ale to myslím stačí). Na anglické klávesnici jsem opravdu dlouho nedělal, jeden čas jsem hodně používal českou programátorskou (nevím, nakolik je blízká anglické), ale pak jsem přešel na českou qwerty, protože diakritiku přece jenom používám častěji. A protože jsem na ni zvyklý, tak s ní i programuji.
Jaké programátorské hybridy máš na mysli?
Absolutní hodnota je LINUXova ruská fonetická klavesnice.
V ruštině máme písměna nepřiřaditelna k latince - proto se umístí buď na písměna, co se naopak z latinky nepřiřadí k ruštině nebo na různé znaky.
Kam byste logicky umístili jedno z pisměn:
, které vypadá jak vypadá, nebo , které se vyslovuje jako "ju"?
Pozdrav :-)
neco jsem provedl s klavesnicemi a ted se nemuzu prepnout na anglicky
↑ PitBull~--!:
A co jsi dělal - vrtal jsi nějak v nastavení?
Zkus pro začátek Alt+levý Shift
↑ jelena: jeee uz mi to zase funfuje a vebec sem stim nedelal:D cin to je?? O.o
predtim jsem to tak zkusil Alt+Shift a nefakcilo to.
↑ PitBull~--!:
:-) asi působím i na dálku, moje kolegyňky občas chtěji, ať tu jejich klavěsnici jen pohladím, nebo zas nějak nejede - tak to provedu a zcela nenápadně třeba zapnu numerickou klávěsnici (neb to je standardní problém).
Ale ony umí zcela jiné věci, co já vůbec neumím.
dobrý prosim vas chtela jsem se zeptat zda li temto rpikasd pocitam dobre ...
|2x+1|+|2x-1|=3
2x+1+2x-1=3
2x+2x=3-1+1
4x=3
x=3/4
2x+1-2x+1=3
2x-2x=3-1-1
0x=1
-2x-1+2x-1=3
-2x+2x=3+1+1
0x=5
-2x-1-2x+1=3
-2x-2x=3+1-1
-4x=3
x=-3/4
ale jaksi mi nevychází zkouška tak proto by mě zajimalo zda to mám dobře to 3lomeno 4 mi vyjde že L=P ale když dosadím -3lomeno 4 tak mi vyjde že Lse nerovná P