Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 18. 11. 2009 16:21 — Editoval PitBull~--! (18. 11. 2009 16:29)

PitBull~--!
Reputace:   

čvut

Uz dlouho jsem premejslel ze bych moh po maturite zkusit nejakou vysokou skolu a nakonec jsem si vybral CVUT a pokud nekdo z vas studuje nebo uz vystudoval vysokou skolu CVUT, tak nemohli byste mi prosim rist z ceho vseho se sklada prijimaci zkousky z oboru archytektura?

___ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡__ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡___

#2 18. 11. 2009 16:42

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Re: čvut

1) Už se tu řešilo, že si vysokoškolák musí umět hledat informace na internetu.
2) Píše se to architektura.
3) Fakulta stavební nebo fakulta architektury?

A není to žádná lehká škola, že si řekneš "tak já to vystuduju". Mám část rodiny architekty a dá to dost práce. Nepočítej s bohatým společenským životem (čti nezřízené opíjení každý den) - je vyžadováno dost samostatné práce doma.

Jinak co se kamarád dostal na ČVUT, tak musel ukázat nějakou tvůrčí práce - očekával se nějaký náčrt apod., ale akceptovaly se i fotografie. Jinak se očekává dobrá znalost především fyziky, na které to v prvních ročnících stojí.

---

Ale konkrétní poznatky raději přenechám na někom, kdo to zažil, já to tu píšu jen z vyprávění studentů.

#3 18. 11. 2009 17:19

FailED
Reputace:   42 

↑ PitBull~--!:
Ahoj,

nevím z jaké jdeš školy ale jak píše halogan, opravdu nečekej že ČVUT bude brnkačka, i když na druhou stranu, jestli nespěcháš do práce tak to podle mě stojí za zkoušku.
Určitě se podívej sem, jde o stáže pro středoškoláky, které pořádá FSV. Určitě by Ti to hodně pomohlo v rozhodování.

#4 18. 11. 2009 17:42

Doxxik
Reputace:   14 

↑ PitBull~--!:
k té fyzice ještě přihoď deskriptivu (jestli jdeš třeba z gymplu, kde není..)

Maturita 2010  (trailer) - R.I.P.

#5 18. 11. 2009 18:07 — Editoval PitBull~--! (18. 11. 2009 18:11)

PitBull~--!
Reputace:   

Chodim na takovou zapadlou prumyslovku.
Me de hlavne jenom oto abych se tak dostal a jakmile se tam dostanu tak uz se stim nejak poradin (doucovani, doucovani a doucovani...):)
Kdyz je ta skola tak tezka... neznate nejakou jinou skolu kde se muzu vystudovat jako architek?
a co VUT v Brne? jka je to skola?

___ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡__ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡___

#6 18. 11. 2009 18:25

PitBull~--!
Reputace:   

tak VUT ne

#7 18. 11. 2009 18:53

halogan
Ondřej

↑ PitBull~--!:

Spoléhat na doučování? Přijímačky by neměly být ten těžký krok. Já např. beru přijímačky jako jen takovou vstupní kontrolu, jestli na danou školu patříš. Ne něco, co se mermomocí snažíš překonat.

Co jsem se bavil s pár lidmi, tak mi říkali, že denně věnují klidně několik hodin nákresům (jeden zmínil 4 hodiny jako průměr) a nevím, zda se mezitím stačí učit věci, které by měli znát (fyzika, deskriptiva, ...). Moje sestřenice mi potvrdila, že za těch 6 let na ČVUT si moc společenského života neužila... a to není žádné ořezávátko.

Stále tady někoho straším, ale tady to je na místě. Architekturu beru jako "poslání" - jde tam člověk, který věří, že to zvládne a chce to dělat. Nejde si tam pro papír.

(a poznámka na okraj - nečekej astronomické platy hned po absolvování)

#8 18. 11. 2009 19:05 — Editoval PitBull~--! (18. 11. 2009 19:07)

PitBull~--!
Reputace:   

↑ halogan:
ja stejne moc spolecenskej nejsema a venovat 4 hodiny kresleni denne?.... to snad zvladnu
a nevis co vsechno se tam uci?

#9 18. 11. 2009 19:08 — Editoval halogan (18. 11. 2009 19:08)

halogan
Ondřej

OK, to je fajn. Jedna výhoda je (když nepočítám školy se Scio), že se na jedné z těch dvou fakult (bohužel nevím která) dozvíš dost brzy, zda jsi se dostal. A na té druhé (opět omluva za nepřesnost) máš při neúspěchu šanci jít na pozemní stavitelství (automaticky), což sice není architektura, ale alespoň trochu z oboru.

↑ PitBull~--!:
Co se tam učí? To už vážně jdi na jejich web. Mělo by to tam být.

#10 18. 11. 2009 19:18

PitBull~--!
Reputace:   

ja uz kvuli tomu pomalu nemuzu spat, jak na to porat musim myslet. A dneska asi neusnu vubec, protoze sem se od tebe dozvedel, ze dostat se na tu skolu neni zadna hracka:)

#11 18. 11. 2009 19:23

halogan
Ondřej

To já neříkám, nevím, jak těžké to je. Měl jsem dva spolužáky, každý na jednu fakultu šel - oba se dostali. A nějak si nestěžovali na obtížnost. Ale učili se, zejména deskriptivu.

#12 18. 11. 2009 20:50 — Editoval gladiator01 (18. 11. 2009 21:03)

gladiator01
Místo: Jindřichův Hradec
Škola: ZČU FAV - SWI
Pozice: absolvent
Reputace:   53 
Web

↑ PitBull~--!:
Podívej se na stránky ČVUT, někde tam určitě budou staré přijímací testy a tabulky kolik bylo přijato/nepřijato v minulých letech. A podívej se na seznam předmětů (doporučený studijní plán pro jednotlivé semestry). To bude lepší než to tvoje fňukání, že z toho nemůžeš spát.

uvodni strana: http://www.cvut.cz/cs
fakulty architektury: http://www.fa.cvut.cz/    - zájemci o studium - bakalářské studium - Aktuálně

studijní plán
http://www.fa.cvut.cz/cs/studium/bakala … i-program/

Naděje jako svíce jas, potěší srdce štvané, čím temnější je noční čas, tím zářivěji plane.
VIVERE - MILITARE EST (Seneca)
Vím, že nic nevím. - Sokrates

#13 19. 11. 2009 20:22 — Editoval PitBull~--! (02. 12. 2009 18:01)

PitBull~--!
Reputace:   

Jak sem to vsechno prostudoval tak mi jednu vec neni jasno treba rozhodnuti o prijeti na fel.cvut. Tam staci kdyz budu mit dobry vysledek pri prijimaci zkousci nebo se to bere jeste podle vysvedceni?

#14 19. 11. 2009 21:07 — Editoval gladiator01 (19. 11. 2009 21:08)

gladiator01
Web

↑ PitBull~--!:
Stačí dobrý výsledek z příjímací zkoušky.  Nebo kdyby jsi splňoval podmínky pro prominutí zkoušky (např. průměr z MAT do 1.5 (u fel u fa jsem se nedívala)) tak ti zkoušku odpustí a vemou rovnou.

Naděje jako svíce jas, potěší srdce štvané, čím temnější je noční čas, tím zářivěji plane.

#15 20. 11. 2009 15:29 — Editoval PitBull~--! (20. 11. 2009 15:30)

PitBull~--!
Reputace:   

↑ gladiator01:
prumer z mat ze vsech 4 rocniku?

#16 20. 11. 2009 18:40 — Editoval gladiator01 (20. 11. 2009 18:42)

gladiator01
Web

↑ PitBull~--!:
Tak si to tam přečti, proč ti to mam tady vypisovat.
Až budeš na vysoké škole, tak ti nikdo nebude strkat informace přímo pod nos, musíš si je umět sám vyhledat.

#17 20. 11. 2009 19:36

Cermix
Místo: Morava
Reputace:   

↑ PitBull~--!:
stejné příznaky jako já, když mě nechala holka :D:D

Žádné experimentování byť sebevíc intenzivní nedokáže, že mám pravdu, ale jediný experiment však může prokázat, že se mýlím.
Albert Einstein

Zápatí