Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, ve škole teď probíráme dělení algebraických výrazů. Na ukázku jsme měli příklad:
Ten jsem pochopil, ale za úkol jsme dostali to samé akorát na třetí mocninu:
Výsledek mi vyšel
a zbytek 
Myslím si, že to je špatně, díky za pomoc...
↑ Ayrton1:
Výsledek je 
↑ Ayrton1:První člen máš správně (
), dál už to správně není (což si lze ověřit vynásobení a přičtením zbytku..).
Dělení probíhá stejně jako když jste se na prvním stupni učili písemně dělit čísla, jen tady jsou místo čísel písmenka.

mělo by to být: 
A díky, takže čím vyšší mocnina, tak výsledek bude vždy jako roznásobení s menší mocninou (tady na třetí a výsledek je roznásobení na druhou).
Takže výsledky by byly, akorát já už si musím nějak vyřešit problém, že moc nerozumím tomu dělení.
To co říkala Tychi tak já mám problém právě s tím, že se v tom moc nevyznám, jak tam jsou písmenka.

-------------------
to je první krok dělení, v dalším dělíš to co je pod čárou opět áčkem, výsledek napíšeš tam, co jsou tři tečky výsledek pronásobíš (a+b) a napíšeš za mínus do dalšího řádku, čára, odečteš od toho řádku pod čarou atd..
Jen si musíš pořád hlídat, aby to co ti zbývá vydělit bylo seřazené podle mocnin áčka