Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,mám problém s posloupností,v pátek jsme ji začali probíram,ale moc jsem toho z hodiny nepobral...
Můžete mi prosím napsat jak spočítám tento příklad?
Posloupnosti vyjádžené vzorcem pro n-tý člen určete rekurentně:
(1)_n=1^2\infty
pokud se to nezobrazí v tom obrázku,jelikož to dělám prvně zadání je: (1)^nekonecno_(v pravo dole u 1)n=1
předem děkuji za odpověď.
aha ,jako já jsem se na to ještě nekoukl ale jestli to je vážně tak lehký,tak jsem idiot ,že jsem to nespočítal... jj to zadání je dobře,chtěl bych se ješte teda zeptat, co by tam mohlo například být,aby se každý další číslo nerovnalo a jak by vypadal výsledek ,kdyby místo 1 bylo n,předem díky
↑ george175:kdyby tam misto 1 bylo n tak by se jednalo o aritmetickou posloupnost s diferenci 1, tj prvni clen 1, druhy 2....milionty 1000000.
↑ george175:
laicky řečeno: pokud je v těch závorkách nějaké číslo, je posloupnost konstantní, pokud je tam n (případně vícekrát), jednotlivé členy se od sebe liší (většinou). Tyto posloupnosti se můžou dále specifikovat podle jistých vlastností (například aritmetická je taková posloupnost, ve které se sousední dva členy liší o nějaké konkrétní číslo, a to vždy o stejné; ....)